Wybory 2010

Więcej
2010/11/15 23:26 #7147 przez Marcin Kiedrowicz
Replied by Marcin Kiedrowicz on topic O:Wybory 2010
Lea napisał:

Dziękujemy, bardzo przydatne wiadomości Panie Adminie :)

Proszę bardzo :) Co prawda trochę późno, ale lepiej późno niż wcale. I tak większość wyborców (jeśli wierzyć badaniom socjologów) podejmuje decyzje w ciągu ostatnich paru dni przed wyborami, więc mam nadzieję, że zestawienie jeszcze się przyda :) pozdrawiam

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2010/11/16 22:38 - 2010/11/17 07:18 #7152 przez Lesicki Dariusz
Replied by Lesicki Dariusz on topic O:Wybory 2010
Dementuję pogłoski ,że w moim komitecie wyborczym jest Bill Clinton ( choć bardzo bym chciał) jak większość pamięta ten mąż stanu w wywiadzie dla The Washington Post ? (największa i najstarsza gazeta codzienna w USA) przyznał się że palił jointy i ukradł książkę z uniwersyteckiej biblioteki. Jeśli ktoś z mojego komitetu ma takie przewinienia i nie został skazany prawomocnym wyrokiem to wróży mu to podobną karierę. Jednocześnie chcę poinformować ,że żaden z członków mojego sztaby czy komitetu nie jest osobą skazaną wyrokiem sądowym. Rozpowszechnianie tego typu nieprawdziwych informacji będzie miało skutek w postaci wytoczenia przeze mnie procesu w trybie wyborczym.

PS. A poza tym, czy prawdą jest, że lokalna gwiazda PO szef Miejskiej Komisji Wyborczej w Słubicach został skazany prawomocnym wyrokiem w zawieszeniu do października 2011? Szanuję partię Mira, Grzecha, Zbycha i Rycha, ale Panowie mam nadzieję, że to zdementujecie. Ten człowiek już raz słubickiej Platformie strzelił w kolano wysyłając nieszczęsne SMS-y.
Ostatnia2010/11/17 07:18 edycja: Lesicki Dariusz od.

Więcej
2010/11/17 01:23 #7155 przez Kalina
Replied by Kalina on topic O:Wybory 2010
Prawda jest,ze lokalna gwiazda ma wyrok i jeszcze musial wysuplac troche zlociszy na Dom Dziecka.Jaka partia,taki Przewodniczacy...zenada.

Więcej
2010/11/17 17:46 - 2010/11/17 17:48 #7156 przez wolanin
Replied by wolanin on topic O:Wybory 2010
Lesicki Dariusz napisał:

Dementuję pogłoski ,że w moim komitecie wyborczym jest Bill Clinton ( choć bardzo bym chciał) jak większość pamięta ten mąż stanu w wywiadzie dla The Washington Post ? (największa i najstarsza gazeta codzienna w USA) przyznał się że palił jointy i ukradł książkę z uniwersyteckiej biblioteki. Jeśli ktoś z mojego komitetu ma takie przewinienia i nie został skazany prawomocnym wyrokiem to wróży mu to podobną karierę. Jednocześnie chcę poinformować ,że żaden z członków mojego sztaby czy komitetu nie jest osobą skazaną wyrokiem sądowym. Rozpowszechnianie tego typu nieprawdziwych informacji będzie miało skutek w postaci wytoczenia przeze mnie procesu w trybie wyborczym.
y.

Brawo, brawo, nie ma to jak rzetelna odpowiedź na zadane pytanie. A co za poczucie humoru! Czy ma Pan problem z czytaniem ze zrozumieniem? Co mnie obchodzi Bill Clinton? Nie pytałem o to czy w Pana otoczeniu jest ktoś skazany prawomocnym wyrokiem (proszę dokładnie przeczytać moje posty), ale o coś zupełnie innego. Nadął się Pan niepotrzebnie jak przedwyborczy balon. A bezpośredniej, szczerej i prostej odpowiedzi na zadane przeze mnie, być może niewygodne, pytanie nadal nie usłyszałem.

A procesem wyborczym proszę nie straszyć swoich potencjalnych wyborców, bo się będą bali zadawać Panu pytań. Ja się nie boję, bo nie mam czego, o nic nikogo nie oskarżam, nie pomawiam, nie wymieniam nazwisk, tylko pytam chcąc wyjaśnić to co usłyszałem, co budziło moje wątpliwości. Nie przystoi poważnemu kandydatowi na burmistrza zasłaniać się przed odpowiedzią sądowym straszakiem.

Przy okazji zadam kolejne pytanie, bardzo ważne dla wielu wyborców. Mam nadzieję, że na nie raczy Pan merytorycznie odpowiedzieć. Czy w przypadku przegrania wyborów na burmistrza nadal będzie się Pan tak aktywnie i z taką troskę udzielał nie tylko w internecie, ale i przede wszystkim w działalności społecznej i samorządowej w Słubicach, czy wyjedzie Pan do Zielonej Góry i przypomni sobie o naszym mieście dopiero za 4 lata przy okazji kolejnych wyborów samorządowych?
Ostatnia2010/11/17 17:48 edycja: wolanin od.

Więcej
2010/11/17 21:27 #7158 przez Lesicki Dariusz
Panie Wolanin, zadaje mi Pan ciągle pytania i żąda odpowiedzi, ja ponowie moje pytanie, bo
powinien być pan zorientowany, czy prawdą jest, że lokalna gwiazda PO szef Miejskiej Komisji Wyborczej w Słubicach został skazany prawomocnym wyrokiem w zawieszeniu do października 2011? Szanuję partię Mira, Grzecha, Zbycha i Rycha, ale Panowie mam nadzieję, że to zdementujecie. Ten człowiek już raz słubickiej Platformie strzelił w kolano wysyłając nieszczęsne SMS-y. A doszły mnie słuchy, że kolejny członek Pana sztabu ma wyrok za wyłudzenie. Panie Wolanin proszę o odpowiedź, wtedy będę kontynuował z Panem dyskusje.

Więcej
2010/11/17 23:07 #7159 przez wolanin
Replied by wolanin on topic O:Wybory 2010
Ja nie żądam, co najwyżej oczekuję :) To Pan jest tu kandydatem, który jakby nie patrzeć jest na świeczniku, Pan decyduje czy bawić się w gry słowne czy jasno i konkretnie odpowiadać. Oczywiście nie musi Pan tego robić, wyborcy mają swój rozum i ocenią sami przy urnie czy to im się podobało.

Nie mogę zrozumieć, dlaczego w każdym Pana oponencie i adwersarzu wypatruje Pan przeciwników politycznych z innego sztabu? To naprawdę wygląda mi na niebezpieczną przedwyborczą gorączką, mało w tym racjonalnego myślenia. Czy to, że nie podoba mi się Pan jako kandydat oznacza że należę do którejś z opozycyjnych wobec Pana partii? Bez komentarza.

Mało przekonuje mnie również powoływanie się na kogoś z komisji wyborczej, kto miał zrobić coś podobnego. To w przedszkolu dzieci zapytane, dlaczego zrobiły coś złego mogą odpowiedzieć jako tłumaczenie "a inny też tak zrobił". Ale nie kandydat na burmistrza, przynajmniej nie mój.

Dziękuję za rozmowę, nie musi się Pan wysilać na kolejne odpowiedzi (ostatnie moje pytanie o Pana przyszłość w przypadku przegranej również pominął Pan milczeniem) i przepisywanie swoich postów. Mam nadzieję, że spotkamy się tutaj w dalszej dyskusji po 21 listopada. Chyba, że wyjedzie Pan już do Zielonej Góry. Pozdrawiam

Więcej
2010/11/18 09:13 - 2010/11/18 10:13 #7163 przez Lesicki Dariusz
Debata - wideo

Zapraszam do ogladnięcia debaty z CP

www.dailymotion.pl/video/xfo7wy_debata-cz-1_news

www.dailymotion.pl/video/xfo7xq_debata-cz-2_news

A tych którzy, chcą spotkać się ze mną osobiście pod Restaurację ODRA do mojego namiotu wyborczego od godz. 11.00
Ostatnia2010/11/18 10:13 edycja: Lesicki Dariusz od. Powód: dopisek

Więcej
2010/11/18 18:29 #7166 przez janek_1
Replied by janek_1 on topic O:Wybory 2010
Lesicki Dariusz napisał:

Szanuję partię Mira, Grzecha, Zbycha i Rycha, ale Panowie mam nadzieję, że to zdementujecie.

Mam nadzieje, że sobie Pan żartuje, reprezentuje Pan partię która ma koncie najwięcej afer w dziejach III RP, czy to nie hipokryzja?

Bardzo ciekawe pytania wolanina zostały bez odpowiedzi, bardzo ciezko czytając to forum znaleźć osoby, które zadają pytania rzeczowe, a nie pisza w stylu "Glosuj na XYZ", "XYZ najlepszy dla Słubic" etc. Tez bardzo chcialbym aby, jesli to oczywiscie mozliwe ustosunkowal sie Pan do wczesniejszych pytan. Zdecydowal sie Pan na kampanie otwarta w internecie - to sie chwali, ale jak juz Pan zaczal, poslucha pan pochwal, poparcia etc to dobrze by bylo odniesc sie do tych mniej wygodnych odpowiedzi a nie atakowac internautow, sugerujac, ze np. sa komitetow innych kandydatow.
Ma Pan do zgarnecia sporo elektoradu niezdecydowanego, w tym np. mnie, wiec chyba jest o co walczyc, patrzac na to, ze jeszcze 2 tygodnie temu nikt w naszym miescie, procz garstki osob rzecz jasna o Panu nie slyszal.

Więcej
2010/11/18 20:58 - 2010/11/18 21:00 #7167 przez Pawik
Replied by Pawik on topic O:Wybory 2010
Jestem zwykłym obserwatorem czytającym słowne przepychanki. Właśnie wczoraj oglądałem w naszej TiVi debatę kandydatów na burmistrza Słubic, osobą której wypowiedzi najbardziej utkwiły mi w pamięci to osoba Pana Lesickiego, znam człowieka, może tylko z widzenia. Wypowiedzi tego gościa były dla mnie najbardziej rzeczowe i zrozumiałe, reszta za swoimi deklaracjami, do mnie nie przemawiała. A bez obrazy dla obecnego burmistrza Pana Ryszarda, na którego głosowałem już dwa razy, mnie jako słubiczanina, zaczyna już trochę nudzić, po pięknym początku. Zadecydowałem, że tym razem zagłosuję na p. Lesiciego.
Ostatnia2010/11/18 21:00 edycja: Pawik od.

Więcej
2010/11/19 10:06 #7172 przez Lesicki Dariusz
Pogoda też dziś powiedziała - CZAS NA ZMAINY, więc idę i od 11.00 zapraszam pod Restaurację ODRA na bezpośrednie rozmowy.

Jeśli się do niedzieli nie usłyszymy to, proszę Szanownych Państwa o czynny udział w wyborach od 8.00 do 22.00. Miło mi będzie jeśli oddacie Państwo głos na KWW Słubiczanie.pl
Lista nr 14 oraz na moją osobę. Lesicki Dariusz Marek pozycja nr 3 na kartach do głosowania.

Raz jeszcze dziękuję za miłą debatę - przykro, że inni kandydaci nie udzielali się tak aktywnie na forach. Pozdrawiam tych za i tych przeciw. Życzę wszystkim oby po 21.11.2010 żyło się w Słubicach lepiej.

CZAS NA ZMIANY - Darek Lesicki

Więcej
2010/11/19 10:47 #7175 przez ptasiagrypah5n1
Replied by ptasiagrypah5n1 on topic O:Wybory 2010
Tomasz Ciszewicz na Burmistrza !!!

Więcej
2010/11/19 11:34 - 2010/11/19 11:37 #7176 przez kreplas
Replied by kreplas on topic O:Wybory 2010
Dwóch rzeczy p. Lesickiemu mogą zazdrościć konkurenci: promocji na forach i sztabu, który da się za niego pokroić walcząc za niego na wszystkich frontach, co na forum widać najbardziej. Reszta jest mniej więcej taka sama. Wszystko wyjaśni się w niedzielę albo w II turze. W każdym razie ciągle trzech i nic nowego...
Ostatnia2010/11/19 11:37 edycja: kreplas od.

Więcej
2010/11/19 12:48 #7177 przez jurek
Replied by jurek on topic O:Wybory 2010
A ja stawiam na Ciszewicza. Słodki PR i pokazywanie się w internecie i na billboardach mnie nie przekonują. Wolę konkrety. Dlatego zagłosuję na Pana Tomka.

Więcej
2010/11/19 16:42 #7182 przez jurand
Replied by jurand on topic O:Wybory 2010
A mój kandydat na radnego Pan Ariel nie śpi!
proszę co biega po komunikatorach!

www.wiadomosci24.pl/artykul/wyborcza_sza...lubicach_169643.html

trochę pod kampanię ale prawdziwe!

Więcej
2010/11/19 17:13 #7183 przez Kalina
Replied by Kalina on topic O:Wybory 2010
Tomek!Tomek!Tomek!Tomek!Dosc brudu w bialych rekawiczkach!Panie obecny Burmistrzu,prosze zagonic,kogo trzeba do sprzatania panskich plakatow,ktore leza na chodnikach.Bo nie wiem,czy kopnac,podeptac.....Wiem! Najlepiej omijac szerokim kolem.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas