- Otrzymane podziękowania: 3
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
Chciałbym się odnieść do problemów kupców na małym bazarze wiem, że do rozwiązania są następujące sprawy i chciałbym się nimi zająć:
- problem studzienek kanalizacyjnych- przy każdej ulewie a nawet zwykłym
deszczu kilka alejek po prostu pływa dosłownie jest do połowy kolan woda!
z tym nikt nic nie robi, powodem jest prawdopodobnie odcięcie dwóch z trzech odpływów przez teren LIDL,
- druga alejka nie ma w ogóle zadaszenia, jest to uciążliwe nie tylko dla kupców
ale i klientów,
- w pierwszej alejce (stragany warzywne) jest polbruk a w pozostałych
jest zwykła mieszanina betonu która rok w rok szczerbi się do tego
stopnia że dochodzi do groźnych zdarzeń typu złamania nogi,
Skoro Kupcy przez siedemnaście lat płacą nie małe pieniądze,- pasy
straganowe ok 600zł miesięcznie, "budy" 200-300zł należy im się ta inwestycja.
Jeżeli chodzi o sprawę basenu to myślę, że przy dzisiejszym zadłużeniu basen , który marzy się Słubiczanom nie uda się wybudować a jego utrzymanie przekraczało by możliwości Gminy. W swoim programie proponuję mały basen przy szkole Nr 3 , który byłby ogólnodostępny po południu i w dniu wolne od pracy a do południa służyłby do nauki pływania dla dzieci i młodzieży bo wiem, że z tym jest problem.
Jeżeli chodzi o tramwaj to zgadzam się z Darkiem po pierwsze strona niemiecka definitywne nie zgodziła się z tym pomysłem, nie ma na to środków zewnętrznych a wymaga to bardzo dużych pieniędzy. W swoim programie proponuje dwa małe autobusy, które z zewnętrznych osiedli mogłyby dowozić młodzież i dzieci do szkół, mieszkańców do pracy dotyczy to osób, które nie korzystają z taksówek bo ich na to nie stać.
szanowniWitam
A jak Pan Dariusz Lisiecki sie odniesie do sytuacji osób czekających na mieszkania komunalne???Lista jest długa, końca nie widać. Mało tego, po 6 latach od złożenia wniosku nawet komisja do mnie nie zawitała ( a w piśmie, które otrzymałam w odpowiedzi na moje podanie pisano, że mam czekać na komisje), Wiem, że się mieszkania przyznaje, "po znajomościach" najczęściej. Myśli Pan, że coś się zmieni? bo ja wątpie. I nie wiem kiedy teraz do UM pójść - teraz - kiedy jest stary burmistrz, i głosów chce se nałapać, czy poczekać - po wyborach - jak nowi ludzie będą chcieli sobie sławy na robić???
Z poważaniem