- Otrzymane podziękowania: 7
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
No właśnie to jest kolejna manipulacja HMR. Pisze ciągle o jakiś karach, których nie ma. To nie są kary tylko opłaty za korzystanie ze środowiska (za pobieranie wody i odprowadzenie ścieków). Te opłaty są uwidocznione w wystąpieniu NIK. Reakcja władz nie miałaby sensu, gdyż HMR nie jest osobą wiarygodną i jest anonimowy. Jego zarzuty nie mają oparcia w żadnych dowodach a tylko w jego wybujałej fantazji. Z takimi osobami nie polemizuje się na forum. A tak z drugiej stronu to ilu osobą zależy na wyjaśnieniu tej sprawy, bo na tym forum do 10 nie zliczymy.dziunia31 napisał:
Ciekawe w którym miejscu @hmr pisał o kredycie na kwotę 68 milionów złotych?lbaczynska napisał: Dlaczego ciągle posługujesz się półprawdami, niedopowiedzeniami. Inwestycja ma kosztować 68 baniek, ale 35 to bezzwrotna dotacja. Zuwś robiąc to z własnych środków i z kredytu nie ma szans na taką dotację, przy małych inwestycjach. HMR jesteś poza tym niekonsekwentny, z jednej strony krytykujesz straty wody w działalności ZUWŚ a z drugiej krytykujesz inwestycje które te straty mają drastycznie zmniejszyć.
Gdyby zuwś i Pan Góra chcieli konsekwentnie realizować systematyczną wymianę rur lub czyszczanie wodociągowych i uszczelniał kanalizację, to nie trzeba byłoby robić wszystkiego na hura, np. ulica po ulicy tak jak robią to we Frankfurcie.
Co do kary w kwocie 281 tyś. złotych, to dokumentów nie widziałam, ale słyszałam, że taka kara i inne zostały faktycznie wymierzone na wodociągi.
Wątpliwe jest tylko to, że taka kwota ogromna kwota nie została wpisana w raport pokontrolny NIK.
Kolejną wątpliwością jest brak reakcji Panów Ciszewicza i Góry za to wszystko co zostało napisane na tym forum.
Gdyby to mnie spotkało, to w żaden sposób nie chciałabym, aby ktokolwiek pisał na mnie takie rzeczy.
Jeśli zależy nam mieszkańcom na wyjaśnieniu tej całej sprawy, to warto wpisywać swoje wątpliwości i uwagi dokładnie tak, jak zrobiła to zupełnie obca nam osoba. Osobą tą jest Pan Zbigniew Stonoga, który nawet nie mieszka w naszym powiecie. Prawda w oczy kole.
Mówisz o Górze . On nosi przecież okulary.jadziahej napisał: On przecie po nocach nie śpi tylko recytuje z pamięci te posty
Ze zdumienia przeciera okulary :woohoo: jak czyta Twoje kontry :laugh:
Dzień dobry.lbaczynska (-ski) napisał: No właśnie to jest kolejna manipulacja HMR. Pisze ciągle o jakiś karach, których nie ma. To nie są kary tylko opłaty za korzystanie ze środowiska (za pobieranie wody i odprowadzenie ścieków). Te opłaty są uwidocznione w wystąpieniu NIK. Reakcja władz nie miałaby sensu, gdyż HMR nie jest osobą wiarygodną i jest anonimowy. Jego zarzuty nie mają oparcia w żadnych dowodach a tylko w jego wybujałej fantazji. Z takimi osobami nie polemizuje się na forum. A tak z drugiej stronu to ilu osobą zależy na wyjaśnieniu tej sprawy, bo na tym forum do 10 nie zliczymy.
Teoretycznie masz rację, tyle tylko, że kara za rok 2010 została nałożona w 2014. Mam przypomnieć kto wtedy rządził i przyznawał premie prezesowi ZUWŚ? No właśnie za co?lbaczynska napisał: Trzeba było od razu takie dokumenty załączać. Tyle tylko że to jest kara za 2010 rok. Raport NIK jest za 2013-2015. Raport NIK mówi tylko o opłatach.HMR cały czas oskarża Ciszewicza a przecież w 2010 ktoś inny rządził. Dalej brak konsekwencji u HMR.
Całkiem możliwe, że od decyzji ZUWŚ się odwołał i albo kara została zmniejszona, albo nie ma/będzie jej wcale, może też być tak, że sprawa nadal się toczy w kolejnych instancjach, nie mam dostępu do dokumentów więc nie wiem. Ale jakby nie było, sam fakt nałożenia kary jest już wystarczającym powodem żeby działaniom ZUWŚ przyjrzeć się dokładniej a nie premiować prezesa.Nadto HMR sam wspominał że ta kara wisi czyli że nie została wykonana a zawieszona czy też odroczona
Same głupoty wypisujesz.HMR napisał: @lbaczyńska (-ski). Szanowny Forumowiczu nie pomijaj faktów:
To wszystko nazywa się t r a n s p a r e n t n o ś ć, o którą walczył kasztelan.
- • data wpływu umieszczonej decyzji z karą 280.474,00 zł do ZUWŚ Sp. z o.o. to 26.11.2014 r. - rządził wówczas obecny Tomaszu Ciszewicz;
- • kontrola Lubuskiego Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska obejmowała rok hydrologiczny 2010, zatem obecny burmistrz odpowiada za ten stan, bo wybory odbywały się 21.11.2010 r.; jeśli nie przeprowadził wg NIK żadnej kontroli w firmie studziennej zarządzanej przez Górę, to znaczy, że przyjął majątek z dorobkiem inwentarza; zatem ponosi absolutną odpowiedzialność;
- • skoro dokument wpłynął do wodociągów w w/w dacie, tj 26.11.2014 r., to powinien (patrz MUSIAŁ) znaleźć się w raporcie pokontrolnym; dlaczego się nie znalazł, na to pytanie można samemu sobie odpowiedzieć; :whistle:
- • skoro kara została wystawiona w roku obrachunkowym 2014, to dlaczego nie ma takiego zapisu w opisie do bilansu za 2014 lub nawet za 2015 r. :whistle: ; o tym także już wspominałem na poprzednich kartach (patrz nr 15);
- • kara "wisi", czyli jest, a dlaczego część członków Rady Nadzorczej nie miała o niej i o innych cudownych, nadprogramowych "opłatach" - kar, żadnego pojęcia?
Pozdrawiam i życzę miłego oglądania "Tańca z gwiazdami" na oktagonie staną Pudzianowski vs. Popek.
Zobaczymy kto jest chłopcem w krótkich spodenkach, a kto mężczyzną (nie tylko na ringu). :laugh:
To czy o karze wiedział lub nie ktoś z rady nadzorczej, to jeszcze pół biedy, pytanie dlaczego my się dowiadujemy o tym dopiero teraz?lbaczynska napisał: - dlaczego niby twierdzisz że ktoś z rady nadzorczej nie wiedział o karze. Masz na to dowody.
Słyszałeś co nieco o ciągłości władzy?- obciążanie Ciszewicza absoutną odpowiedzialnością za karę nałożoną w 2010 roku jest paranoja. Czyli co poprzednik nie ponosi żadnej odpowiedzialność. Wybory były 21.11. ale urząd przejął w połowie grudnia. Ocknij się.
Moim zdaniem nie odpowiada się na zarzuty anonimowych forumowiczówdziunia31 napisał: Zastanawiam się dlaczego do tej pory brak jest reakcji lub "dementi" ze strony burmistrza Ciszewicza, jak i prezesa ZUWS, to po pierwsze.
Po drugie, we wszystkich umieszczanych postach tematycznego forum, dlaczego w dalszym ciągu jest w "zero" zainteresowania i zajęcia stanowiska w tej sprawie przez organy do tego powołane. Jeżeli jestem w błędzie, to uważam, że odpowiedź na tym forum powinna być umieszczona, aby sprostować "nieprawdziwe" informacje przedstawiane przez forumowiczów. Myślę, że okres 3 miesięcy, jest okresem na tyle wystarczającym na zbadanie tej sprawy i zamieszczenie odpowiednich sprostowań zarówno przez osoby wymieniane w tych postach, jak i odpowiednie organa stojące na straży przestrzegania praworządności.
lbaczynska napisał:
Moim zdaniem nie odpowiada się na zarzuty anonimowych forumowiczów