Chciałbym niezadługo odrobinkę polemizować z forumowiczem o nicku "jkn51": zauważ proszę, że do tej pory za wybuch II Wojny Światowej (01.09.1939 r.) i agresję ZSRR (17.09.1939 r.), nie milkną echa historii. Mija właśnie 77 lat.
Nie zamierzam jak to pisałeś "
dokopać burmistrzowi albo prezesowi", bo akurat ONI
sami się
kompromitują i nie jestem gołosłowny.
Więc, po co wg Ciebie Forumowiczu rozdrapywać taką błahostkę jak zeszłoroczna kontrola w jedynej gminnej spółce zarządzanej i z pewnością przez ostatnie lata
niekontrolowanej przez cybińskich i międzyrzeckich "managerów" spółce, która przynosi kilkumilionowe zyski? Fakt jeden z nich nawet zagrzał ciepłą posadkę w ZUWŚiu i życzę mu skok o 1 pięterko wyżej. :dry:
...ale do rzeczy:
Dlatego, Szanowny Forumowiczu o nicku "jkn51" uważam, że oficjalne ukazanie się tematycznego "Raportu pokontrolnego" przeprowadzonego przez zielonogórską delegaturę Najwyższej Izby Kontroli (NIK), miało miejsce dopiero w dniu
01.09.2016 r. Burmistrz o kontroli wiedział już w dniu pojawienia się pisma przewodniego w ZUWŚiu. Dlaczego nikt do tej pory jeszcze nie ujawnił żadnej informacji o tym, że za nieprawidłową gospodarkę wodno-ściekową muszą płacić wszyscy mieszkańcy naszej pięknej Gminy Słubice, od Golic po Kunice, od Nowych Biskupic po Słubice?
Ciekawi mnie co się stanie, gdy ktoś w końcu ujawni niebagatelne kary pieniężne wiszące nad ZUWSiem, który i tak sceduje wszystko na Ciebie forumowiczu (pod warunkiem, że korzystasz z szerokiego wachlarza świadczonych usług przez wodociągi), na mnie, na innych mieszkańców naszej Gminy.
Dlaczego za niewłaściwe zarządzanie miejską spółką, przyznawane były nagrody w wysokości 1 i 1,5 krotności wysokości uposażenia miesięcznego z pominięciem rady nadzorczej ZUWŚ? Burmistrz zaklepywał je bez wahania i bez zdania rady nadzorczej. Forumowiczu to są fakty.
Odpowiedz proszę lub daj kontrę na forum Szanowny forumowiczu o nicku "jkn51". Być może przyjdzie dla Ciebie odsiecz z ul. Akademickiej 1 lub Krótkiej 9 :laugh:
Teraz jest akurat odpowiedni czas do ukazywania i ujawniania hańbiących działań i zaniechań przez burmistrza Tomasza Ciszewicza i prezesa Kazimierza Góra.
Krew się gotuje w żyłach i "nóż się w kieszeni otwiera", że burmistrz i prezes siedzą cichutko, bo nie kwapią się do oficjalnego poinformowania nikogo o karze finansowej z dnia 26.11.2014 r. w niebagatelnej kwocie:
280.474,00 zł (
słownie: dwieście osiemdziesiąt tysięcy czterysta siedemdziesiąt cztery zł 00/100). :S :woohoo:
Należy wręcz ujawniać wszystkie nieprawidłowości w każdej miejskiej spółce, czy to jest SOSiR, PUK, czy ZUWŚ. Z zatajaniem i oszukiwaniem wszystkich mieszkańców należy bezwzględnie walczyć.
Teraz Szanowny forumowiczu ruch na Ciebie i na was poruszani z imienia i nazwiska tutaj osób, aby podać moją osobę o ujawnianie przeze mnie istotnych faktów z życia naszej kochanej gminnej wspólnoty do organów ścigania. Czekam.
W załączeniu przesyłam link do umieszczonych na oficjalnych stronach NIK-u wypowiedzi samego prezesa NIK-u Krzysztofa Kwiatkowskiego, dlaczego woda i ścieki także w Słubicach są takie drogie.
Polecam fragment filmu nr 4 i 20 sekundę nagrania.
dla wnikliwych i nerdów źródło danych:
www.nik.gov.pl/aktualnosci/nik-o-zaopatr...ztwa-lubuskiego.html
Film nr 1:
Film nr 2:
Film nr 3:
Film nr 4:
:evil: