:laugh:
Dla zainteresowanych polecam aktualne ceny wody w Polsce. Interesującym jest fakt, że dla naszej gminy można prześledzić ostatnie zmiany cen od 2008 r.
cena-wody.pl/gospodarstwa_domowe
Reasumując chciałbym zwrócić uwagę na fakt, że ceny wody wzrosły znacznie od ostatnich 6 lat - kto od 2010 r. zasiada przy ul. Akademickiej 1 - Urząd Miejski? Odpowiedź sama ciśnie mi się na usta :woohoo: :whistle:
Niemniej jednak uważam, że Szanowny Forumowicz "jkn51" może posiada stosowną wiedzę, że
kradzieże paliwa w Zakładzie Usług Wodno-Ściekowych Sp. z o.o. w Słubicach przy ul. Krótkiej 9, miały miejsce w czasie pracy, a nie w nocy. Najwyższe kierownictwo miało wiedzę w tym zakresie
Jeśli "jkn51" chciałby ze mną wejść
w konstruktywną i merytoryczną dyskusję na założony przeze mnie wątek "NIK w ZUWŚ....." lub o "
bitwie warszawskiej , żołnierzach wyklętych, occie na półkach w PRL no i że Balcerowicz musi odejść", to zapraszam do dyskusji wyłącznie na priv lub możemy się spotkać i okazać swoje argumenty. :woohoo:
ZUWŚ Sp. z o.o. w okresie udzielenia bezprawnego tankowania paliwa dla potrzeb pojazdów i sprzętu zrezygnował jednostronnie z usług jednej z firm z ul. Transportowej na rzecz, podkreślam
bezprawnie i z pominięciem wszelkich i obowiązujących regulacji prawnych nałożonych m. in. przez Prawo zamówień publicznych. Z pewnością znajdą się zaraz chętni pragnący wspominać o "balonikach" - patrz "jkn51" - pozdrawiam
Jednak jak można logicznie i bezkrytycznie podejść do faktu udzielenia, a nie można tego rodzaju czynności nazwać nawet zamówieniem, kwestii
t a n k o w a n i a na stacji Transhand Sp. z o.o. Wówczas przewodniczącym wodociągowej rady nadzorczej był Ś.P. Józef Lorkowski, a obecnie zasiada jego syn Piotr Lorkowski, który jest wg dokumentów KRS, właśnie w Transhandzie!!! Czy to nie jest czasami
konflikt interesu? :woohoo:
Jak na złość w naszym mieście z pewnością brakuje stacji paliw, na których można byłoby tankować :laugh:

Jak brakuje, to zapraszam za miedzę :evil:
Później burmistrz Ciszewicz będzie się po raz kolejny tłumaczył, że nic nie wie, nikt mu nie powiedział. Po prostu "przygarnij kropka"

.
W dokumentach spółki
są jeszcze stosowne dokumenty, które w najbliższym czasie mogą rzucić nowe światło na "nieskazitelnej" spółce miejskiej - ZUWŚ Sp. z o.o. prowadzonej od połowy lat '90 tych przez Pana Kazimierza Górę - na to wszystko są dokumenty i są ludzie, którzy mogą to opublikować :laugh:
Nie jestem gołosłowny jeżeli chodzi
o celowe zakłamanie, ukrywanie i zatajanie faktów, a także
brak lub wybiórcze przedstawianie przez Pana Kazimierza Górę stosownych informacji dla osób uprawnionych lub osób chętnych do ich pozyskania.
W dalszym ciągu oczekuję na merytoryczną dyskusję ze strony burmistrza Ciszewicza i Kazimierza Góry. Chyba nabrali wody w usta i nie są w stanie podjąć wyzwania.
Może dla Panów wygodna byłaby
mała debata, na którą z chęcią Panów zapraszam.
Na niej chciałbym zadać Panom pytania i tematy wyłącznie związane z prawidłowym lub brakiem prawidłowego funkcjonowania ZUWŚ.
Burmistrzu, dlaczego nie zawiadamia Pan
odpowiednich organów ścigania, że ja, HMR szerzę "
prawdę"? Być może żyje Pan w nieświadomości lub nie posiada Pan tej wiedzy, dokumentów i informacji, którymi dysponuje Pański podwładny, (wrażliwy człowiek, który Pana nigdy nie zawiódł - to są Pańskie słowa :sick: ) - Kazimierz Góra.
Wszystkie
kradzieże m. in. paliwa w znacznych ilościach po kilkanaście tysięcy litrów rocznie wrzucane były w bieżące koszty utrzymania działalności spółki, aby następnie ukryć ten fakt i przedstawić go radzie miejskiej w formie nowej taryfy za zaopatrzenie w wodę i zbiorowe odprowadzenie ścieków. Kto za to poniósł konsekwencję za zamiecenie brudu pod dywan?
Jeśli się mylę, to proszę mnie oświecić, czy taka sytuacja może nie miała miejsca
... i dlatego Drogi Forumowiczu "jkn51" nie wiem, czy jest sens pisać o "occie na półkach", gdy winni zaistniałej sytuacji wciąż zasiadają w organach spółki, a Ty płać człowieku i płacz.
Słowacki napisał:
Nie czas żałować róż, gdy płoną lasy,
więc zajmijmy się faktami istotnymi, kto i za co powinien beknąć.
Pozdrawiam :evil: :sick: :silly: