Kto będzie nowym burmistrzem??

Więcej
2014/11/18 16:53 #20829 przez Miejscowy2014
Replied by Miejscowy2014 on topic Odp: Kto będzie nowym burmistrzem??
No tak wygrał. Fantastyczna była ta ulotka z postanowieniem nieprawomocnym Sądu w Gorzowie. Idealny sposób aby załatwić konkurenta.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2014/11/18 17:51 #20830 przez Redakcja Słubice24.pl
Replied by Redakcja Słubice24.pl on topic Odp: Kto będzie nowym burmistrzem??
Mamy już dokładne wyniki głosowania na burmistrza Słubic.

1.Tomasz Ciszewicz 4464 (wygrywa w I turze)
2.Ryszard Bodziacki 1691
3.Kazimiera Jakubowska 357
4.Amelia Szołtun 329
5.Leopold Owsiak 258
6.Andrzej Bycka 217

Więcej
2014/11/20 16:59 - 2014/11/20 17:00 #20857 przez mistikkkk
Replied by mistikkkk on topic Odp: Kto będzie nowym burmistrzem??
A ja się czuję troszkę (może nie tyle co oszukana) co lekko wprowadzona w błąd. I nie, nie przez samego Pana Ciszewicza ale publiczną opinię o nim.

Byłam święcie przekonana, że Pan Ciszewicz jest powiązany z PiSem, przynajmniej tak mi się obijało o uszy i takie zdania chodziły po mieście.
Nie będę ukrywała, że należę do elektoratu tej partii więc oddałam głos na Ciszewicza.
Ok - mój błąd, że nie sprawdziłam, że PiS wystawił własną kandydatkę ale w takim razie nie rozumiem czemu tego Pana utożsamia się "na mieście" z tą partią ?

Druga sprawa, że nigdy nie widziałam Pana Ciszewicza w kościele a chodzę co tydzień (byłam przekonana, że chodzi do drugiej parafii) a dniu wyborów Pan Ciszewicz z pełną pompą przyjechał do kościoła i stał w nim dumnie tak, żeby każdy mógł go zobaczyć.
Absolutnie nie twierdzę, że chodzenie do kościoła to jakiś wymóg i że ktoś kto nie chodzi jest zły ale po co ta szopka ? Pojawienie się w kościele przez osobę niepraktykującą w dniu wyborów to czysta obłuda.

Myśle, że Panu Ciszewiczowi na rękę, że ludzie kojarzą go z PiS bo to jednak duży elektorat, który mozna wykorzystać...
Ostatnia2014/11/20 17:00 edycja: mistikkkk od.

• marks
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2014/11/20 19:23 #20858 przez marks
Replied by marks on topic Odp: Kto będzie nowym burmistrzem??

mistikkkk napisał: Byłam święcie przekonana, że Pan Ciszewicz jest powiązany z PiSem, przynajmniej tak mi się obijało o uszy i takie zdania chodziły po mieście.
Nie będę ukrywała, że należę do elektoratu tej partii więc oddałam głos na Ciszewicza.
Ok - mój błąd, że nie sprawdziłam, że PiS wystawił własną kandydatkę ale w takim razie nie rozumiem czemu tego Pana utożsamia się "na mieście" z tą partią ?

Może dlatego?
www.wybory2005.pis.org.pl/kandydat.php?k=164

"Piotr Jacek Łuczyński - wykształcenie wyższe. Absolwent Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu, przedsiębiorca, pełnomocnik PiS w Słubicach."

Więcej
2014/11/20 19:35 - 2014/11/20 19:35 #20859 przez mistikkkk
Nie za bardzo wiem kim jest Pan Łuczyński i chyba nie o nim mowa.
Ostatnia2014/11/20 19:35 edycja: mistikkkk od. Powód: błąd

• marks
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2014/11/20 20:58 #20861 przez marks

mistikkkk napisał: Nie za bardzo wiem kim jest Pan Łuczyński i chyba nie o nim mowa.

Ręce i cycki mnie opadli.
Niezły elektorat ma ten prezes.
W sumie, to w nadchodzących wyborach głosuj tak jak ostatnio.

Więcej
2014/11/20 21:20 - 2014/11/20 22:19 #20862 przez mistikkkk
Ręce i cycki ci opadają ?

Człowieku, przeciętny obywatel nie interesuje się składem Rady Gminy, Rady Powiatu itp.

Łuczyński to nie premier Polski tylko burmistrz i to w dodatku vice w małych Słubicach i miałam prawo nie wiedzieć o tym kim jest jako osoba nieinteresująca się polityką prawie wcale, a w urzędzie miejskim bywam może raz na 2 lata.

Więc bez jakiegokolwiek wstydu przyznaje, nie miałam pojęcia kim jest pan Łuczyński.
Vice burmistrza nie wybierają ludzie, tylko urzędasy na sesyjce a, że Słubice to nie Warszawa to w wieczornych wiadomościach też o tym nie usłyszymy.

Może faktycznie to coś tłumaczy, ale ogólnie trochę nie fair grał Pan Ciszewicz, kreując się na krótko przed wyborami na praktykującego katolika.
Ostatnia2014/11/20 22:19 edycja: mistikkkk od. Powód: błąd

• marks
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2014/11/20 22:19 #20863 przez marks

mistikkkk napisał: Człowieku, przeciętny obywatel nie interesuje się składem Rady Gminy, Rady Powiatu itp.

Jak się nie interesuje, to po co w ogóle chodzi na wybory?

Łuczyński to nie premier Polski tylko burmistrz i to w dodatku vice w małych Słubicach i miałam prawo nie wiedzieć o tym kim jest jako osoba nieinteresująca się polityką prawie wcale, a w urzędzie miejskim bywam może raz na 2 lata.

Ja też w Urzędzie rzadko bywam, tylko w sprawach do tego niezbędnych ale bardziej mnie interesuje kto i jakim jest burmistrzem niż to całe bagienko w Warszawie z jego premierem na czele. Tym bardziej, że na wybór premiera nie masz żadnego wpływu a burmistrza przez pomyłkę ale sobie wybrałaś.

Może faktycznie to coś tłumaczy, ale ogólnie trochę nie fair grał Pan Ciszewicz, kreując się na krótko przed wyborami na praktykującego katolika.

A to już nie mnie oceniać, tylko Wam katolikom. Zresztą wychodzi na to, że nie tylko w tej sprawie jest nie fair, zobaczymy co przyszłość przyniesie.

Więcej
2014/11/20 22:40 - 2014/11/20 22:41 #20864 przez mistikkkk
"Jak się nie interesuje, to po co w ogóle chodzi na wybory?"

Obowiązek obywatelski, żeby potem mi nikt nie mówił "nie wybierałaś, nie masz prawa narzekać".

"na wybór premiera nie masz żadnego wpływu a burmistrza przez pomyłkę ale sobie wybrałaś"

No właśnie, burmistrza. A Vice burmitrz jest wybierany na sesyjce przez urzędasów, więc się powtórzę i powiem, że Słubice to nie Warszawa i ta wiadomość nie jest potem podawana w wieczornych wiadomościach.
Więc trochę się zagalopowałeś z tymi opadającymi rękoma. Uwierz mi, że znajdziesz więcej osób nie orientujących się kto jest viceburmistrzem.
Ostatnia2014/11/20 22:41 edycja: mistikkkk od. Powód: błąd

Więcej
2014/11/30 11:53 #20929 przez iwona.niklas@o2.pl
Replied by iwona.niklas@o2.pl on topic Odp: Kto będzie nowym burmistrzem??
ha ha ha - Kto by nie był , to nigdy nie spełni oczekiwań Wszystkim mieszkańcom ! :laugh:

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas