Piterson:
Piszę w imieniu serwisu "DEU"(żeby nie było niejasności). Rozumiem Twoje rozczarowanie, kiedy się dowiedziałeś, że nie ustawimy Ci zbieżności, ale istnieją poważne powody, dla których takich usług nie świadczymy po czyjejś ingerencji. Za zbieżność kół odpowiadają nie tylko drążki kierownicze, ale również inne luzy w podwoziu oraz ewentualne wcześniejsze kolizje auta, po których ulega zmiana geometrii podwozia pojazdu. Dlatego, żeby wykonać prawidłowo ustawienie zbieżności, muszę mieć pewność, że auto jest dokładnie sprawdzone, bez luzów itd. Ze zrozumiałych przyczyn nie mogę polegać na czyimś zdaniu w tej kwestii, bo w razie czego, to do nas klient wróci z pretensjami, że zdarło mu opony i nie będzie chciał słuchać żadnych tłumaczeń. My natomiast ponosimy odpowiedzialność od kilkuset do ponad 1000 zł za ewentualną wymianę opon na nowe.
Zazwyczaj proponuję zatem przegląd podwozia, ale najczęściej widze tylko zdziwione miny, bo przecież "auto jest juz zrobione". Nie u mnie i nie zamierzam brać odpowiedzialności za czyjąś robotę. Nie będę się podkładać za 50 zł. Ktoś wziął pieniądze za najłatwiejszą część roboty, a ja potem mam być gwarantem jego ewentualnego partactwa? Wybacz, ale bezczelnością nie jest odmówienie przez nas w takich okolicznościach wykonania usługi, ale odsyłanie klienta w świat bez ustawienia geometrii po swojej własnej robocie.
Nie mam tu nawet pretensji do Ciebie, bo nie każdy musi sie znać na mechanice, której uczymy się całe życie, a nie są to sprawy proste i oczywiste, jak to niektórym sie wydaje. Pretensje natomiast mam do zakładów i mechaników, którzy wpuszczają klientów w takie maliny, bo to zakrawa na kpinę i może wręcz grozić powaznymi konsekwencjami w postaci wypadku. Jakakolwiek jazda po drogach publicznych bez ustawienia geometrii kół jest bowiem ZABRONIONA! A oni radośnie wymieniaja koncówki drążków i "szukaj Pan frajera, co ci to ustawi". Nieprzypadkowo tylko nieliczne warsztaty ustawiają zbiezność; na tym trzeba się znać i mieć sprzęt. Skoro sie nie znają, to po co zaczynają tę robotę???
Nie zawsze mamy czas klientowi to tłumaczyć. Przykro mi, że źle odebrałeś wizytę w naszym serwisie, ale mam nadzieję, ża teraz choc częściowo zrozumiesz naszą motywację, kiedy odmawiamy ustawienia geometrii po kimś.
Co do opinii o naszym serwisie - jestem przyzwyczajony do krytyki. Podobnych i gorszych opinii nasłuchałem się też od swoich klientów o naszej konkurencji. Nie odważę się jednak wymieniać nikogo z nazwiska, bo nie myli się tylko ten, kto nic nie robi. Wiem też, że nie jestesmy najtańsi, ale taniość nie jest chyba wykładnikiem jakości usług, a stałych klientów nam nie brakuje, zarówno polskich, jak i zza granicy.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam