- Otrzymane podziękowania: 30
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
yon napisał: No lepszy Wolniewicz niz slepi samobojcy z sercem na dloni. Jak sie w swoim wielkim milosierdziu nie widzi zagrozenia, albo jest sie tak zafascynowany humanitaryzmem, ze chce sie pomagac najezdzcy religijnemu ze szkoda dla siebie i wspolobywateli to na takich jest wiele okreslen , ale nie ma wsrod nich pozytywnych. Moze im jeszcze meczet w Slubicach zbudujesz?
yon napisał: No lepszy Wolniewicz niz slepi samobojcy z sercem na dloni. Jak sie w swoim wielkim milosierdziu nie widzi zagrozenia, albo jest sie tak zafascynowany humanitaryzmem, ze chce sie pomagac najezdzcy religijnemu ze szkoda dla siebie i wspolobywateli to na takich jest wiele okreslen , ale nie ma wsrod nich pozytywnych. Moze im jeszcze meczet w Slubicach zbudujesz?
FemShep napisał: Czy Ty Polaku umiesz profesjonalnie naparzać z kałacha, jak syryjscy "uchodźcy" w Polsce?
www.eostroleka.pl/syryjczycy-szkolili-si...ie-abw,art50973.html
jkn51 napisał: Angela bądź tak miła i nie wypowiadaj się za naród. Ty nie jesteś narodem . Ja też nim nie jestem. Jestem jkn. I ja wyrażam zgodę na przyjęcie imigrantów do Polski. I wstyd mi za postępowanie w tej sprawie naszego nowego rządu i prezydenta dla których nie mam za grosz szacunku w związku z ich zamachem na demokrację. I dla mnie wielokulturowość , człowieczeństwo i inne wartości humanitarne mają bardzo duże znaczenie. Więc bądź tak dobra i mów za siebie ok. ? Za naród nie może mówić nikt, nawet nasz pożal się Boże prezydent , ani prezes K ani tym bardziej figurantka Beata S. Mogą mówić w imieniu Państwa Polskiego. Mam nadzieję , że ta ekipa nie za długo. I przeczytaj co to jest osadnictwo zanim użyjesz tego słowa. Pozdro..
dreamhost napisał:
jkn51 napisał: Angela bądź tak miła i nie wypowiadaj się za naród. Ty nie jesteś narodem . Ja też nim nie jestem. Jestem jkn. I ja wyrażam zgodę na przyjęcie imigrantów do Polski. I wstyd mi za postępowanie w tej sprawie naszego nowego rządu i prezydenta dla których nie mam za grosz szacunku w związku z ich zamachem na demokrację. I dla mnie wielokulturowość , człowieczeństwo i inne wartości humanitarne mają bardzo duże znaczenie. Więc bądź tak dobra i mów za siebie ok. ? Za naród nie może mówić nikt, nawet nasz pożal się Boże prezydent , ani prezes K ani tym bardziej figurantka Beata S. Mogą mówić w imieniu Państwa Polskiego. Mam nadzieję , że ta ekipa nie za długo. I przeczytaj co to jest osadnictwo zanim użyjesz tego słowa. Pozdro..
Proszę, nie dyskutuj z trollami, nie warto. Próbują sprowadzić do swojego poziomu, a jadu mają tyle, że człowieka tym jadem zaplują. Dyskusja jest bezcelowa. Niech sami się nakręcają, niech ich ten jad spali, niech się nim osrają.
dreamhost napisał: Proszę, nie dyskutuj z trollami, nie warto. Próbują sprowadzić do swojego poziomu, a jadu mają tyle, że człowieka tym jadem zaplują. Dyskusja jest bezcelowa. Niech sami się nakręcają, niech ich ten jad spali, niech się nim osrają.
yon napisał:
dreamhost napisał: Proszę, nie dyskutuj z trollami, nie warto. Próbują sprowadzić do swojego poziomu, a jadu mają tyle, że człowieka tym jadem zaplują. Dyskusja jest bezcelowa. Niech sami się nakręcają, niech ich ten jad spali, niech się nim osrają.
Hmmm. Jak na takiego wielkiego humaniste i swiatowca , jakiego zgrywasz, to twoj jezyk jest troche nie bardzo wyszukany , nie wiem, moze splynelo ci po nim to , co o czym piszesz. Nie wiem, kogo nazywasz trollem , bo twoj post jest nieprecyzyjny , ale jesli krytykujesz adwersarzy za to, ze maja odwage powiedziec, ze im sie cos nie podoba, ze sie czegos boja, a ci, ktorzy sa za nich i ich bezpieczenstwo odpowiedzialni a nie zdaja sobie nawet sprawy z zagrozen i na czyjes polecenie brna w problemy coraz glebiej - to sam sobie zaprzeczasz. Ja wiem, ze najlatwiej jest zamknac oczy i niech sie dzieje, co chce , moze bedzie dobrze , bo zawsze jakos to bylo... Jak nie dorosles, zeby tego rozmiaru rzeczy zrozumiec, to sie lepiej w ogole nie wypowiadaj, bo stajesz sie zalosny i wychodzisz na przemadrzalego. Zaklinanie rzeczywistosci jest dobre na podworku. Tutaj idzie o nasze byc albo nie byc... I twoje wykpiwanie "trolli" swiadczy tylko o twojej niedojrzalosci. Ja nie jestem przeciwnikiem pomagania uchodzcom , ale chce, zeby to nie nioslo za soba dalszych konsekwencji niz te oczywiste. Nie chce zatem, aby przyjmowac ich "jak leci" , nie chce, zeby przyjmowac ich "na sile", Nie chce, aby przyjmowac ich na stale ( bo sie nie zasymiluja - bo tak pokazuje doswiadczenie wszystkich tych, ktorzy probowali). Nie chce, aby przyznawac im pelnie praw, bo sa zbyt ekspansywni, agresywni i nieokielznani w zajmowaniu i uznawaniu za swoje przejmowanych terytoriow. Nie chce, zeby ich traktowac lepiej niz tubylcow, bo na to nie zasluguja - nic dla nas dobrego nie zrobili , niczym sie nie chca zajac - to tylko zagrozenie, obciazenie i wielki problem na przyszlosc. Nie chce tego problemu.
yon napisał: Troche sie zagmatwal temat przez jedna nieprecyzyjna wypowiedz. Dla sprostowania - ja tez jestem przeciwny bezmyslnemu przyjmowaniu imigrantow islamskich w naszym kraju. Z podkresleniem "bezmyslnemu" i z paroma jeszcze innymi ograniczeniami.