Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
Odp. dla Basi.
Gdyby nie pieniądze Niemców to może nasz Pan Burmistrz inwestowałby w rozwój strefy ekonomicznej, które po innych miastach znacznie lepiej funkcjonują. Tymczasem cała kasa idzie na bazar żeby można było nadal sprzedawać tą tandetę naszym "kochanym sąsiadom".
Pozdrawiam Basię.
Zaraz zaraz, "nie wylewajmy dziecka z kapiela".....sluchajcie nie wszyscy niemcy sa zli, okrutni, niekulturalni itd.....jak tutaj ktos napisal "DDR-owcami mialem juz do czynienia"...sa rozni ludzie, tak jak i w PL....tylko ze czasem w PL mozna czesciej trafic na "chamstwo"niz w Niemczech...niestety taka jest gorzka prawda....gdyby nie Niemcy to w PL nikt by nie wiedzial nawet gdzie to miasto lezy....
Nie wiem ciagle macie cos przeciwko niemcom, ale jak chodzi o prace i kase to kazdy wtedy mowi jaki to wspanialy narod...jestem ciekawa czy gdyby bylo na odwrot, gdyby PL byla bogatsza o Niemcow, to byla by taka zawisc?...Polacy nigdy nie zyczyli dobrze drugiemu, jesli ktos ma lepiej to bardzo w oczy kole.....pozbadzmy sie wreszcie tej zazdrosci, nietolerancji itd....niemcy naprawde dobrze o nas mowia....sa zadowoleni z uslug roznych, i chetnie przyjezdzaja...ale czasem narzekaja na wlasnie nietolerancje i brak akceptacji ze wzgledu na pochodzenie wlasnie...
To co pisze pani z pierszego post* to slysze od karzdego co niezajmuje sie troche niemcami ... zawsze te same teksty..
a tak ogulnie, to karzdy dostaje to to co wyswietla na innych![]()
... ale dam terz troche raci, niemcy z frankfurt(oder) to sa dziwni .. ale oni nielubja polakuw oni do karzdego tacy sato jest ich los bo nikt ich nielubi i trzeba znimi jak z malym dzieckiem
to sie dogadasz ^^
Zgadzam się w zupełności. Pracuję w niemieckiej firmie i zarabiam trochę mniej, niż niemieccy pracownicy za tę samą pracę, ale kiedy pracowałem u naszych rodzimych Polskich pracodawców to "rżneli" mnie na pieniądzach i godzinach nadliczbowych za które nie chcieli mi płacić. Nie jestem entuzjastą niemców z brandenburgii, ale jakoś nie mam ochoty pracować dla naszych pracodawców, którzy swojego rodaka traktują jak kogoś z niższej kategorii, a niemcowi robiącemu zakupy na bazarze bodaj by dupę "wylizali" za 1€Zaraz zaraz, "nie wylewajmy dziecka z kapiela".....sluchajcie nie wszyscy niemcy sa zli, okrutni, niekulturalni itd.....jak tutaj ktos napisal "DDR-owcami mialem juz do czynienia"...sa rozni ludzie, tak jak i w PL....tylko ze czasem w PL mozna czesciej trafic na "chamstwo"niz w Niemczech...niestety taka jest gorzka prawda....