- Otrzymane podziękowania: 0
A możesz się domagać gdzie indziej?cleoo napisał: prawo.rp.pl/artykul/760426.html
miastoknurow.pl/31304,naprzeciwko-szkoly...ice-sa-oburzeni.html
wiadomosci.onet.pl/slask/przeciw-uzywkom...zna-w-szkolach/8q2t5
Domagam się przestrzegania prawa!
Mnie boją się tylko ludzie chorzy umysłowo i złodzieje! To cena jaką płacę za walkę z bezprawiem!
Żadne obelgi nie powstrzymają mnie przed walką o lepszy świat o jasną przyszłość naszych dzieci!
Tej sprawy nie odpuszczę.
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
asdasd napisał: Witam!
To nie jest nikogo wina, że pod właśnie tym sklepem siedzą i spożywają alkohol ludzie. W wielu miejscowościach, w wielu miejscach pod sklepami ludzie piją piwo, mimo tego że wisi karteczka z napisem: "Zakaz spożywania alkoholu w sklepie, oraz w jego obrębie" Jak wielu ludzi nie przestrzega takich zakazów, tak samo robią właśnie Ci ludzie. Jeżeli Pani to przeszkadza, to niech Pani coś z tym zrobi, zamiast pisać na innych ludzi takie nieprzyjemne słowa na portalu społecznościowym, co jest zupełnie bez sensu, do tego jeszcze została Pani wyśmiana. Sądzi Pani że napisany przez Panią post coś zmieni? Chyba nie tylko ja uważam, że zupełnie nic.
Pozdrawiam.
Całyczas Miłomi napisał: Degeneraci i patologia wyrosną, bo widziały, że ktoś pił piwo. Najlepiej od razu zamiast do przedszkola do placówki opiekuńczo-wychowawczej/poprawczaka/OHP zacząć prowadzać!
marks napisał:
A możesz się domagać gdzie indziej?cleoo napisał: prawo.rp.pl/artykul/760426.html
miastoknurow.pl/31304,naprzeciwko-szkoly...ice-sa-oburzeni.html
wiadomosci.onet.pl/slask/przeciw-uzywkom...zna-w-szkolach/8q2t5
Domagam się przestrzegania prawa!
Mnie boją się tylko ludzie chorzy umysłowo i złodzieje! To cena jaką płacę za walkę z bezprawiem!
Żadne obelgi nie powstrzymają mnie przed walką o lepszy świat o jasną przyszłość naszych dzieci!
Tej sprawy nie odpuszczę.
Nie mam pojęcia jakiej narodowości jesteś ale akurat twoja zgoda zwisa wszystkim, z właścicielem sklepu na czele.cleoo napisał: Jestem u siebie. Nigdy nie będzie zgody na to aby forumowicze nie mający nic wspólnego z prawem i kulturą mojego narodu zawłaszczali to lub inne fora społecznościowe.
Bogdano napisał: Do Pani cleoo.
Chce Pani spowodować odebranie właścicielowi sklepu koncesji na sprzedaż alkoholu. Proszę zgłosić to do UMiG w Słubicach. Proszę tylko pamiętać, że tam trzeba podać swoje dane personalne, powód odebrania koncesji oraz liczyć się z tym, że będzie Pani musiała spotkać się z właścicielem sklepu w sądzie. Właściciel sklepu będzie napewno odwoływał się od negatywnej decyzji. Co do lokalizacji przedszkola. Przed powstaniem przedszkola nie było innego obiektu na jego lokalizację. Naprzeciwko sklepu była remiza OSP. Po jej likwidacji była tam świetlica dla młodzieży i (o ile się nie mylę) następnie powstało przedszkole.
Napisała Pani, że rozmawiała z jedną z matek, która oświadczyła: "dlaczego nikt z tym nic nie robi dlaczego to tolerują odpowiedziała mi że się boją odezwać boją się bo grożą że spalą ci dom tak w Kunowicach grożą matkom! Boją się szykan w stosunku do swoich dzieci w szkole. Jeśli zadrzesz z nimi zniszczą ci dziecko!" oraz "Na to ona mówi że to klany że to zorganizowana banda.". Myślę, że ta osoba ma wybujałą fantazję i jest przewrażliwiona. Nie ma żadnych dowodów, by osoby pijące piwo w rejonie sklepu w Kunowicach groziły komukolwiek spaleniem domu, szykanowaniem dzieci lub były w zorganizowanej bandzie. A jeżeli ta osoba ma wiedzę w powyższej sprawie, to powinna powiadomić policję (nawet anonimowo). Napisała również Pani: " nie chodzi tylko o tych żuli spod sklepu układ tworzą nauczyciele , pracownicy oświaty, tzw. szanowani obywatele zdeprawowani , cyniczni , bezwzględni, tryby tej chorej zakłamanej społeczności.". Myślę, że jest Pani w błędzie. Według Pani wszyscy, którzy myślą i wykonują pewne czynności inaczej niż Pani, są źli. Zaprzecza Pani sobie pisząc, że ludzie piją piwo przed sklepem niezgodne z prawem a następnie żali się, że nie mają warunków do picia piwa (picie piwa podczas opadów deszczu). Napisała Pani również: " Domagam się przestrzegania prawa! Mnie boją się tylko ludzie chorzy umysłowo i złodzieje! To cena jaką płacę za walkę z bezprawiem!". Po tej wypowiedzi zastanawiam się tylko, kim Pani jest w rzeczywistości. Zamieściła Pani w swoim poście także wypowiedź Jana Pawła II z 1979 roku. Według tego i innych wypowiedzi uważam, że jest Pani praktykującą katoliczką, osobą w wieku 25-35 lat, nie mieszkającą od urodzenia w Kunowicach (zapewne mieszkającą w nowo wybudowanych domach jednorodzinnych), osobą mało tolerancyjną, współczesnym Don Kichotem walczącym z wiatrakami. Słusznie Pani pisze, że chce dobra dzieci. Tylko gdy będąc z dzieckim w Słubicach, idzie Pani obok ogródków piwnych (zlokalizowanych przy piwiarniach, hotelach, restauracjach), czy omija je? Rodzice powinni wychowywać dzieci w świecie rzeczywistym a nie wyimaginowa-nym. Gdy dzieci dorosną, będą musiały jednak zmierzyć się z rzeczywistością tego świata.
I na koniec. Z okien przedszkola nie widać tzw. ławeczki pod chmurką oraz osób pijących tam czasem piwo. Dzieci bawiące się również na przedszkolnym placu zabaw nie mogą widzieć z takiej odległości, co osoby siedzące na ławeczce obok sklepu piją (piwo lub inny napój). Pozdrawiam.