- Otrzymane podziękowania: 70
Długo zastanawialiśmy się nad tym, jak sformułować sondę, żeby było obiektywnie i na temat. Nie uważamy, żeby sonda była skonstruowana tendencyjnie, wręcz odwrotnie. Jest jedno konkretne pytanie i dwie przeciwstawne odpowiedzi, które bezpośrednio nawiązują do argumentacji jaką podawał w mediach burmistrz Słubic (że ograniczenie oświetlenia świątecznego ma związek z oszczędnościami gminy). A jeśli ktoś nie ma zdania na ten temat, to może wybrać trzecią odpowiedź.KasMa1988 napisał: Swieta racja Sawanna, sondaz zbudowany jest bardzo tendencyjnie....
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
Redakcja Slubice24.pl napisał:
Długo zastanawialiśmy się nad tym, jak sformułować sondę, żeby było obiektywnie i na temat. Nie uważamy, żeby sonda była skonstruowana tendencyjnie, wręcz odwrotnie. Jest jedno konkretne pytanie i dwie przeciwstawne odpowiedzi, które bezpośrednio nawiązują do argumentacji jaką podawał w mediach burmistrz Słubic (że ograniczenie oświetlenia świątecznego ma związek z oszczędnościami gminy). A jeśli ktoś nie ma zdania na ten temat, to może wybrać trzecią odpowiedź.KasMa1988 napisał: Swieta racja Sawanna, sondaz zbudowany jest bardzo tendencyjnie....
marteczka napisał: oj dziewczyny dziewczyny, gadacie jak stare baby. narzekacie ze w w miescie nie ma lampek, przeciez to jest jakas paranoja robic zadyme o to?! ja wczoraj powiesilam w domu lapki, kupilam pare galazek choinki, dwie doniczki, troche swiatelek i mam swietie wygladajacy balkon. tak ciezko wlaczyc mozg i zrobic to w swoim zakresie????
a moze po prostu przesiadujecie cale dni w parku i brakuje wam kolorowych swiatelek?
wg. mnie zenujacy temat i pretensje ponizej pasa. po za tym kto zadluzyl miasto? Ciszewicz czy Bodziacki?
Sawanna napisał: www.tuwroclaw.com/fotogaleria,oswietleni...awiu,fot5-7-536.html
mam nadzieje ze link sie otworzy, ja si enie przejmuje siwtlami w Słubicach bo Święta spedze w przepieknym Wroclawiu, zdjecia są piekne)) warto zoabaczyc, jest na czym zawiesic oko
bedzie pieknie!
Całyczas Miłomi napisał:
Sawanna napisał: www.tuwroclaw.com/fotogaleria,oswietleni...awiu,fot5-7-536.html
mam nadzieje ze link sie otworzy, ja si enie przejmuje siwtlami w Słubicach bo Święta spedze w przepieknym Wroclawiu, zdjecia są piekne)) warto zoabaczyc, jest na czym zawiesic oko
bedzie pieknie!
Zdjęcia może i piękne, ale światełka po polsku tandetne. im więcej i bardziej kolorowo, w bardziej wymyślnych kształtach tym lepiej- tfuuuu.
przykład z niedalekiego Berlina - www.placesonline.de/europa/deutschland/b..._in_unter_den_linden
prosto i z pomysłem.
Sawanna napisał: czy popierasz decyzje burmistrza o zaprzestaniu umieszczania świateł światcznych w mieście- w ramach planowanych oszczędności"
dNOTE napisał:
Sawanna napisał: czy popierasz decyzje burmistrza o zaprzestaniu umieszczania świateł światcznych w mieście- w ramach planowanych oszczędności"
Sawanna sugeruję najpierw się zorientować w temacie, a potem pisać jak jest naprawdę. Burmistrz nie zaprzestaje umieszczania świecidełek - on je ogranicza! Nie wiem co żeście się uczepiły tego Ciszewicza. Chłop chciał dobrze, ja akurat popieram. Tu można posłuchać jak tłumaczy swoją decyzję:
www.zachod.pl/2011/12/slubice-bez-lampek...zednosci-zwyciezaja/
I jeszcze jedno. Nie kumam jak w przeżywaniu Świąt Bożego Narodzenia mają Wam pomóc takie badziewne świecidełka? Wiesz w ogóle jaki jest ich sens? Na pewno nie mają z nimi nic wspólnego reklamy, galerie, zakupy, światełka i badziewne ozdoby na lampach i drzewach.
Strzelcie sobie po setce, przełamcie się opłatkiem, obalcie karpika, a nie wylewacie swoje świąteczne frustracje na burmistrzu co nie dał lampek na słupy.
Całyczas Miłomi napisał: błagaaaam. Większość Niemców, którzy robią u nas zakupy przychodzi ze względu na ceny i kupuje bazarową tandetę (nie wszystko jest tandetą, chodzi mi o wyroby chińskie itp najniższej jakości), bo należy do klasy średniej lub mniej niż średniej i mają gdzieś światełka. nie staną się nagle bogaci żeby kupować grzańca za 8euro gdy mogą go mieć za 8zł, czy analogicznie papierosów, benzyny itd. nie uważam też, że większa ilość Słubiczan zrezygnuje z zakupów w mieście, a o marketing i PR powinni dbać sami przedsiębiorcy tworząc miłą atmosferę i przystępną ofertę w swoich sklepach i lokalach, nikt (a zwłaszcza gmina) tego za nich nie zrobi. przyznam, że od lat nie kupuję prezentów w Słubicach (ani we Frankfurcie) ze względu na ceny, kiedy tylko mogę korzystam przy okazji jakichś wyjazdów z oferty innych miast, bo u nas jest zwyczajnie drogo i byle jak. nie lubię też tych małych sklepików z naburmuszonymi przeważnie ekspedientkami, a jak pomyślę o jakiejkolwiek reklamacji to z góry wiem, że sprzedawca nasz pan. można by tak długo, w każdym razie - światełka nie maja z tym nic wspólnego.