burmistrz

• janek
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2009/09/29 12:08 #3918 przez janek
burmistrz was created by janek
Czy znacie już kandydatów na stołek burmistrza Słubic - oprócz ,,Bodzia,,.?
Czy zaczął się już wyścig ,, szczurów,,?

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

• JE
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2009/09/29 13:30 #3922 przez JE
Replied by JE on topic O:burmistrz
to bedzie ciekawe pan ryszard.b bedzie znowu mily dla wszystkich:P :P :P :P :P :P

• Słubiczanin od lat wielu
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2009/09/29 21:07 #3928 przez Słubiczanin od lat wielu
Replied by Słubiczanin od lat wielu on topic O:burmistrz
z niecierpliwoścą oczekuję zmian :) :S

• gosc
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2009/09/29 23:55 #3929 przez gosc
Replied by gosc on topic O:burmistrz
Na razie to pewnie trwają przepychanki w poszczególnych partiach kogo wystawić.
Choć niewątpliwie obecny burmistrz będzie kandydował, bo cóż by innego chłopina miał robić? Chociaż może jeszcze zostać profesorem na UAM, tam takich potrzebują.
W Słubicach od lat wygrywa PO/UD/UW, ale tu to żadnego kandydata nie widzę jako burmistrza - z różnych powodów.
Jakoś nie przychodzi do głowy obecnie żaden rozsądny kandydat, nie ważne czy partyjny, czy bezpartyjny, z lewicy, czy z prawicy.

• miazga
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2009/10/02 15:32 #3979 przez miazga
Replied by miazga on topic O:burmistrz
gosc napisał:

Na razie to pewnie trwają przepychanki w poszczególnych partiach kogo wystawić.
Choć niewątpliwie obecny burmistrz będzie kandydował, bo cóż by innego chłopina miał robić? Chociaż może jeszcze zostać profesorem na UAM, tam takich potrzebują.
W Słubicach od lat wygrywa PO/UD/UW, ale tu to żadnego kandydata nie widzę jako burmistrza - z różnych powodów.
Jakoś nie przychodzi do głowy obecnie żaden rozsądny kandydat, nie ważne czy partyjny, czy bezpartyjny, z lewicy, czy z prawicy.

A co myślisz o kandydacie z Samoobrony ?
Siedzi sobie taki cichutko w Radzie Miasta, może będzie startował ?

• gosc
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2009/10/02 17:07 #3982 przez gosc
miazga napisał:

A co myślisz o kandydacie z Samoobrony ?
Siedzi sobie taki cichutko w Radzie Miasta, może będzie startował ?

Nie wiem, kto tam jest z Samoobrony, ale sam fakt należenia do niej jeszcze nikogo nie dyskwalifikuje.
Posłów czy samorządowców należy wybierać nie w/g tego do jakiej partii należą, ale w/g tego co sobą reprezentują i czy są w stanie spełnić pokładane w nich nadzieje i wymagania wyborców.

• Grzegorz R.
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2009/10/04 19:13 #4011 przez Grzegorz R.
Replied by Grzegorz R. on topic O:burmistrz
mam pytanka do słubiczanina czemu oczekujesz tak zmian a co źle w słubicach? Nasz Burmistrz robi dużo dla naszego miasta i mieszkańców, i niemówie by tu komuś słodzić, tylko stwierdzam fakty, jeżdząc chodźby po naszym powiecie to można porównać jak wyglądają miasta, ulice obraz nędzy i rozpaczy no może poza górzycą która jak na tak małą gminę wygląda o niebo lepiej niż inne większe. podsumowując ewentualny kontrkandydat będzie naprawdę musiał mieć bardzo dobryprogram i "asa" bo do naszego obecnego burmistrza naprawdę w kwestiach miasta nie mam zadnych uwag.

• wahre
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2009/10/04 19:25 #4012 przez wahre
Replied by wahre on topic O:burmistrz
to ktoś jest z samoobrony? w radzie miasta? hmmm.......

• wahre
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2009/10/04 19:29 #4013 przez wahre
Replied by wahre on topic O:burmistrz
acha mam pytanie do gość mówisz takie słowa że cichutko siedzi w radzie, myślisz że może ta osoba nas zaskoczy, powiedz kto to

• gosc
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2009/10/04 20:07 #4014 przez gosc
Grzegorz R. napisał:

mam pytanka do słubiczanina czemu oczekujesz tak zmian a co źle w słubicach? Nasz Burmistrz robi dużo dla naszego miasta i mieszkańców, i niemówie by tu komuś słodzić, tylko stwierdzam fakty, jeżdząc chodźby po naszym powiecie to można porównać jak wyglądają miasta, ulice obraz nędzy i rozpaczy no może poza górzycą która jak na tak małą gminę wygląda o niebo lepiej niż inne większe. podsumowując ewentualny kontrkandydat będzie naprawdę musiał mieć bardzo dobryprogram i "asa" bo do naszego obecnego burmistrza naprawdę w kwestiach miasta nie mam zadnych uwag.

To napisz mi proszę co takiego nadzwyczajnego zrobił obecny burmistrz?
I od kiedy to burmistrz decyduje na co idą pieniądze w gminie?

• tajemniczy
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2009/10/04 20:17 #4015 przez tajemniczy
Replied by tajemniczy on topic O:burmistrz
a ja tam mam swojego kandydata na burmistrza ale narazie to mój sekret ......

• kess
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2009/10/04 22:36 #4016 przez kess
Replied by kess on topic O:burmistrz
Ja jakoś nie mogę się dopatrzyć dobrych stron rządów bodzia. Słubice to jedna z nabogatszych gmin w Polsce, ale jakoś tego nie widać, nić się nie zmiania od wielu lat. Bodzio nie ma wizji miasta, nie wie jak pokierowąc by miasto się rozwijało. Jedna wielka stagnacja i liczenie na to, że euro będzie drogie. Przejawem tego że bodzio nie myśli o przyszłości SłubicK są nastawiane pod naszymi nosami liczne stacje paliw, że kolejny sklep netto pasuje jak wrzód do d.... Naprawdę nie mogę się doczekać kiedy bodzio i jego świta odejdzie. To są ludzie, którym naprawdę nie zależy, żeby coś się zmieniło. Tylko

• a.s.
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2009/11/05 13:04 #4410 przez a.s.
Replied by a.s. on topic O:burmistrz
doszły mnie słuchy że jednym z kandydatów na burmistrza ma być Pan Krzysztof R. obecny dyrektor ZAMK
....tylko czy uda mu sie nakłonić ludzi do głosowania - marne szanse po tym jak powstrzymywał wymiane okien i realizację innych prac na rzecz lokatorów, jednak za Pana Kostrzewskiego było lepiej...

• gosc
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2009/11/05 14:28 #4417 przez gosc
Żeby coś się w Słubicach zmieniło na lepsze, w żadnym wypadku burmistrzem nie może być ktoś kto pracuje w Urzędzie Miejskim, Starostwie i poległych im instytucjom. Przecież od kilku lat obecny burmistrz 'prywatzuje' urząd, przyjmując i awansując kolegów, przykładem jest chociażby obecny dyrektor ZAMK, czy naczelnik wydziału gospodarki przestrzennej. Ludzie, którzy nie mieli i raczej nadal nie mają wiedzy i kwalifikacji, żeby te funkcje piastować, podobnie jest w przypadku Starostwa, kolesiostwo i kumoterstwo.
Więc ktokolwiek z osób związanych z obecnymi władzami gminy czy powiatu zostanie burmistrzem będzie nadal prowadził politykę kolesiostwa, ściemniania i festynów dla gawiedzi, byle zadowolić kolegów i cztery lata posiedzieć przy żłobie.

• jury
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2009/11/05 21:42 #4424 przez jury
Replied by jury on topic O:burmistrz
nie wiem kto bedzie chcial startowac w wyborach. Jest takie przysłowie: z pustego to i salomon nie naleje. Bodzio tak zadłuzył gmine ze nie wiem czy dotrwa do konca. Komisarz sie zbliza. Przez nastepne cztery lata burmistrz i rada, niewazne kto to bedzie nie zrobia nic, beda splacac dlugi. ciekawe co wtedy. rzadzenie powinno byc czyms dlugofalowym, niestety Doktorzyna i jego rada zrobili takie dlugi, ze nie wystarczy nawet na pensje dla wszystkich swoich znajomych w urzedzie, w szczegolnosci dla tych co piastuja funkcje naczelnikow. Nieudacznicy, ale to dobrze bo sam bodzio wykopal sobie dol zatrudniajac takich ludzi.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas