- Otrzymane podziękowania: 38
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
Odmawiać, to on sobie może. Skarga do przewodniczącego na pewno go nie wzruszy, bo to kolesie. Ale już skarga do SKO nie zaszkodzi.Pirlo napisał: Marks- mieszkańcy założyli nawet specjalnie stowarzyszenie w tej sprawie, a mimo to prawa strony nie uzyskali i praktycznie NIKT nie chce ich słuchać . Ciśnięcie na tę inwestycje jest z jakiś względów nieprawdopodobne i walcząc z tym, jesteś tak naprawdę sam przeciw wszystkim. Dla przykładu jedną z pierwszych decyzji administracyjnych starosty Jabłońskiego było wydanie pozwolenia na budowę tego czegoś, a następnie ...odmowa udostępnienia tej decyzji.
A kogoś interesuje twoje zdanie?lbaczynska napisał: Ja tam jestem za budową wieży.
Ciebie jak widać. Ja nie widzę żadnegosensownego argumentu żeby wieży nie budowaćmarks napisał:
A kogoś interesuje twoje zdanie?lbaczynska napisał: Ja tam jestem za budową wieży.
Błądzisz, jak zwykle z zresztą.lbaczynska napisał: Ciebie jak widać.
No to dawaj i wymieniaj te argumenty za budową wieży, i dlaczego my mamy za to płacić?Ja nie widzę żadnegosensownego argumentu żeby wieży nie budować
Słubice muszą w obiekty turystyczne inwestować, żeby goście chcieli tu przyjechać na trochę dłużej niż czas tankowania i kupienia fajek. Wieża to dobry początek. Tak naprawdę to zmarnowano wiele lat, aby inwestować w rzeczy którą mogą wspomóc wzrost zainteresowania Słubica. Teraz w Słubicach nie ma czego oglądać.Pirlo napisał: Nie ma jakichkolwiek racjonalnych powodów, dla których ta wieża ma być wzniesiona. Twierdzenie, że dzięki temu Słubice zyskają turystycznie (bo taka argumentacja się zdecydowanie najczęściej pojawia) jest tak naiwna, że czasem szkoda w ogóle podejmować dyskusje. To będzie klasyczny przykład wyrzucenia istnej góry pieniędzy w błoto. Zresztą na projekt już wydano ponad 100 tys, ale to oczywiście dopiero początek wydatków.
Jeden obiekt to za mało, to musi być wiele ciekawych miejsc, ładnych , atrakcyjnych miejsca w których miło spędzać czas. To musi być przemyślana strategia, której do tej pory nie było w Słubicach. Wszyscy myślą krótkowzrocznie. Takie obiekty powinny być jednym z elementów strategii wspierającej wzrost przyjeżdzających gości.Pirlo napisał: Już na ten temat chyba swego czasu rozmawialiśmy, ale się powtórzę - Słubice nie są i nigdy nie będą "miejscowością turystyczną" czy czymś w tym stylu i żadna wieża tego nie zmieni. Ludzie przyjeżdżają tutaj właśnie po to by "zatankować i kupić fajki". Jeśli zatrzymają się na dłużej, to zrobią to, albo w interesach, albo żeby odwiedzić np któryś z tutejszych przybytków uciech- sorry, ale taka jest brutalna prawda i jeśli ktoś sądzi, że wieża to odmieni, i że dzięki niej nagle zaczną się zjeżdżać do Słubic wycieczki, to się delikatnie mówiąc.....grubo myli. Po początkowym okresie zainteresowania wieża przestanie budzić czyjąkolwiek ciekawość- co najwyżej tzw trudna młodzież urządzi sobie tam meliniarnie, czasem może ktoś też z niej wyfrunie myśląc, że jest batmanem, albo innym supermanem- taka to będzie atrakcja.
Turystyka? Dlaczego ograniczać się tylko do wieży? Może od razu zróbmy atol z rafą koralową na łąkach i trasy narciarskie wokół cmentarza?lbaczynska napisał: Słubice muszą w obiekty turystyczne inwestować, żeby goście chcieli tu przyjechać na trochę dłużej niż czas tankowania i kupienia fajek. Wieża to dobry początek. Tak naprawdę to zmarnowano wiele lat, aby inwestować w rzeczy którą mogą wspomóc wzrost zainteresowania Słubica. Teraz w Słubicach nie ma czego oglądać.