Kliknij przycisk i otwórz MENU >>
Uczniowie Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego obchodzili "Dzień jabłka". W trakcie akcji promowano zagadnienia zdrowego odżywiania, a także zachęcano do spożywania jabłek i ich przetworów. Do przedsięwzięcia przyłączyli się również harcerze ze Słubic.

Tegoroczne święto odbywało się pod hasłem "witaminy w środku zimy". Wychowankowie ośrodka dowiedzieli się, jakie korzyści dla zdrowia wynikają ze spożywania jabłek. Poznali także ich poszczególne odmiany.

Do dyspozycji uczniów przekazano szkolną kuchnię, gdzie samodzielnie przygotowali przepyszne potrawy z jabłek. Powstał m.in. jabłecznik, ryż z jabłkami, racuchy z jabłkami oraz jabłkowe chipsy. Po wspólnym kucharzeniu, odbyła się degustacja jabłkowych przysmaków.



[fot. SOSW Słubice]
Spodobał Ci się artykuł? Daj lajka i udostępnij dalej. Dziękujemy :)

Chcesz dodać komentarz do artykułu? Zaloguj się lub zarejestruj swoje konto na portalu.