Kliknij przycisk i otwórz MENU >>
IL pizzo

Gdzie zjeść w Słubicach dobrą pizzę? Miejsc jest wiele, a niedawno pojawiło się kolejne, które od razu zjednało sobie uznanie słubiczan. IL pizzo to unikalne w smaku, ręcznie wyrabiane ciasto i tylko włoskie, autentyczne składniki, tzw. D.O.P.

Jak przekonują właściciele lokalu, ich pizza przeniesie was w klimat włoskich uliczek, promieni południowego słońca i piaszczystych plaż. To za sprawą autentycznych składników rodem z Italii – D.O.P., czyli Denominazione di Origine Protetta (produkt oryginalny i wyprodukowany zgodnie z recepturą).

Wyjątkowe składniki

Na plackach z włoskiej mąki znajdziecie takie produkty jak Crudo, Speck, Pancetta, Cotto, a wszystko umieszczone na Mozzarellii Fior di Latte. Do tego świeża bazylia i własnoręcznie robione oliwy smakowe.

Ręcznie wyrabiane ciasto

Każda pizza ma wielkość około 32 cm. Ze względu na to, że jest wyrabiana ręcznie to nie zawsze posiada kształt idealnego koła. Ma podniesione brzegi oraz przypalone bąble. Taki uroki, autentycznej włoskiej pizzy. 

Na wynos i z dowozem

Nowa pizzeria działa na wynos oraz na dowóz. Jest też opcja dla zabieganych – w IL pizzo złapiesz w rękę tzw. zapieksa (mniejszego i tańszego niż cała pizza) i dalej popędzisz załatwiać swoje sprawy.

Lokal mieści się przy ul. Kościuszki 3 w Słubicach (obok Biedronki i sklepu Komfort). Czynne od poniedziałku do piątku od 14:00-22:00, ale niedługo będzie funkcjonować także weekendy.

- Od smaku naszej pizzy można się uzależnić. Dzięki wyjątkowym produktom nie będziesz już chciał jeść innych pizz - zapewniają właściciele.

Jak zamawiać?

Czy to prawda? Najlepiej przekonać się samemu. Zamawiać można na trzy sposoby:

  • telefonicznie pod nr 881-573-357
  • na miejscu w lokalu przy ul. Kościuszki 3
  • internetowo przez portal Pyszne.pl

Po aktualne promocje i bieżące menu warto zaglądać na

www.facebook.com/pizzaslubice

POBIERZ MENU

[reklama]

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spodobał Ci się artykuł? Daj lajka i udostępnij dalej. Dziękujemy :)

Chcesz dodać komentarz do artykułu? Zaloguj się lub zarejestruj swoje konto na portalu.