Kryzys malin a ceny w naszym mieście!

Więcej
2018/06/23 04:31 #33139 przez ja28rek
Zastanawia mnie fakt iż skoro cena malin w skupie za 1kg wynosi 2zł to dlaczego u nas jest cena taka jak w zeszłym roku czyli 6zł za 250gram?
To jest jakiś rozbuj.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

• burmiszcz
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2018/06/23 09:34 #33140 przez burmiszcz
Replied by burmiszcz on topic Odp: Kryzys malin a ceny w naszym mieście!

ja28rek napisał: Zastanawia mnie fakt iż skoro cena malin w skupie za 1kg wynosi 2zł to dlaczego u nas jest cena taka jak w zeszłym roku czyli 6zł za 250gram?
To jest jakiś rozbuj.

Przecież to żadna nowość. Rolnik dostaje 5-10% ceny z półki sklepowej na praktycznie wszystkie swoje produkty.
Myślisz, że dlaczego rolnicy protestują od kilku tygodni? A w zasadzie i dłużej.
Dodaj jeszcze +50% "rispektu" że to Słubice i jak nie Ty, to Niemiec wszystko kupi, i masz cenę za swoje maliny.

Więcej
2018/06/23 13:27 #33141 przez lbaczynska
Replied by lbaczynska on topic Odp: Kryzys malin a ceny w naszym mieście!
Wszystko w Słubicach jest droższe bo pracownicy zarabiają znacznie więcej niż w innych rejonach kraju. A jak praca jest droga to wszystko automatycznie drożeje.

Więcej
2018/06/25 12:24 #33151 przez ja28rek
Replied by ja28rek on topic Odp: Kryzys malin a ceny w naszym mieście!

lbaczynska napisał: Wszystko w Słubicach jest droższe bo pracownicy zarabiają znacznie więcej niż w innych rejonach kraju. A jak praca jest droga to wszystko automatycznie drożeje.

Tu to przesadzasz, że zarabiamy znacznie więcej. W Gorzowie, Zielonej czy w Poznaniu to zarabiają znacznie więcej niż my. Nawet w Rzepinie potrafią więcej zapłacić za podobne stanowisko niż u nas.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas