DOBRY MECHANIK JAPOŃSKICH AUT

Więcej
2018/03/30 03:56 #32551 przez torpeda
DOBRY MECHANIK JAPOŃSKICH AUT was created by torpeda
Witam. Poszukuję dobrego mechanika znającego się na rzeczy , który potrafi bez kręcenia nosem wymienić rozrząd w japońskim aucie i zdiagnozować problemy z silnikiem. w naszym mieście niestety ciężko o takiego ,który bez komputera trafi w sedno :-) W pierwszej kolejności potrzebny gość do wymiany rozrządu,konkretny w promieniu do 50 km, nie musi być ze Słubic.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2018/03/31 05:10 #32557 przez ja28rek
Replied by ja28rek on topic Odp: DOBRY MECHANIK JAPOŃSKICH AUT
W dzisiejszych autach bez komputera nie zrobisz prawie nic, no chyba że jeździsz jakimś trupem.

Więcej
2018/03/31 14:27 #32559 przez Redakcja Słubice24.pl
Replied by Redakcja Słubice24.pl on topic Odp: DOBRY MECHANIK JAPOŃSKICH AUT
Podrzuciliśmy Twoje pytanie na nasz profil facebookowy. Rozkręciła się dyskusja :)

www.facebook.com/slubice24/posts/10156223060067692

Więcej
2018/04/01 05:10 #32562 przez torpeda
Replied by torpeda on topic Odp: DOBRY MECHANIK JAPOŃSKICH AUT
ja28rek nie ubliżaj proszę klasykom bo nie można ujmować takiemu Mercedesowi dawniej zwanemu Puchaczem, Auta te sporadycznie widzę na trasach które z pewnością mają już nadwyżkę 400 tysięcy na zegarze i one nadal jeżdżą.Mechanicy naprawiali je z książek i nie ma w tym nic złego. Wypada szanować starą szkołę

Więcej
2018/04/01 11:30 #32563 przez Pirlo
Replied by Pirlo on topic Odp: DOBRY MECHANIK JAPOŃSKICH AUT
Taki odpicowany "puchacz" może być nierzadko wart więcej niż np taka. 2-3 letnia fabia. Wszystko zależy od stanu, zgodności z oryginałem i historii. Ludzie inwestują w "klasyki" bo niektóre modele już nie stracą na wartości, a w przyszłości można je odsprzedać ze sporym zyskiem. Przykładem może być np. BMW E30, które kilka lat temu można było bez problemu nabyć za kilka tysięcy złotych. Dziś za zadbany egzemplarz (nawet w ubogiej konfiguracji) sprzedawcy wołają już kilkanaście tysięcy złotych, a nawet i więcej.

Więcej
2018/04/01 11:40 #32564 przez Pirlo
Replied by Pirlo on topic Odp: DOBRY MECHANIK JAPOŃSKICH AUT
PS: co do mechaników słubickich- tego akurat nie będę komentować, ale polecam przejrzeć np. fora internetowe poszczególnych marek. Warto tam zapytać o jakiś dobry warsztat w naszej okolicy, który specjalizuje się np. w "japońcach". Druga sprawa, to to, jak daleko jesteś w stanie z takim autem pojechać. Ja swój np. serwisuje w Zielonej Górze i mimo wszystko nie żałuję.

Więcej
2018/04/01 16:53 #32566 przez ja28rek
Replied by ja28rek on topic Odp: DOBRY MECHANIK JAPOŃSKICH AUT

torpeda napisał: ja28rek nie ubliżaj proszę klasykom bo nie można ujmować takiemu Mercedesowi dawniej zwanemu Puchaczem, Auta te sporadycznie widzę na trasach które z pewnością mają już nadwyżkę 400 tysięcy na zegarze i one nadal jeżdżą.Mechanicy naprawiali je z książek i nie ma w tym nic złego. Wypada szanować starą szkołę

Pierwsze słyszę że Mercedes jest japoński.

Nie mam nic do aut klasycznych które są zadbane, ale niestety w naszym mieście jeździ dość sporo aut za którymi bez obiegu wewnętrznego nie da się jechać.

Więcej
2018/04/05 02:43 #32584 przez torpeda
Replied by torpeda on topic Odp: DOBRY MECHANIK JAPOŃSKICH AUT
Mowa o japońskich autach była w tytule a jeśli chodzi o żywotność to sprawa dotyczy wszystkich marek więc nie czepiajmy się szczegółów. Pirlo zgadzam się z Tobą

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas