- Otrzymane podziękowania: 0
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
Z całym szacunkiem, ale problem nie jest w liczbie stanowisk a w organizacji pracy. Tak się składa że niedługo przed i po wprowadzeniu CEPIK2 byłem u Was załatwić pewne sprawy i pomijając, to że się naczekałem co niemiara, to zauważyłem następujący proceder:Starostwo Powiatowe w Słubicach napisał: Szanowni Państwo!
Wpis zamieszczony na forum Portalu Słubice24 opisuje problem podwyższonego zainteresowania rejestracją pojazdów w okresie świątecznym.
W tym okresie, pomimo trudu obsługujemy wszystkich, którzy cierpliwie oczekują na obsługę.
Ze względu na trwającą stabilizacją CEPiK 2.0, czas obsługi rejestracji pojazdu wydłużył się o ok. 1/3, tj. wcześniej czas rejestracji wynosił 20- 30 min, obecnie to nawet 50 min.
W zakresie zwiększenia ilości stanowisk do obsługi, chciałbym poinformować, iż liczba ta jest przypisana przez PWPW w Warszawie i odnosi się do całorocznej średniej ilości załatwianych spraw w Urzędzie.
Występowaliśmy o zwiększenie liczby stanowisk do obsługi w ramach systemu CEPiK, jednak z uwagi na średnioroczną liczbę załatwianych spraw odmówiono nam doposażenia wydziału w stanowisko.
Właściciel systemu przy określaniu zapotrzebowania na liczbę stanowisk nie przewiduje okresowo zwiększonego zainteresowania załatwieniem spraw.
Mimo to robimy wszystko aby obsłużyć jak najwięcej interesantów.
Wydajność pracowników, wliczając w to moją pomoc, nie zawsze pozwala na szybkie obsłużenie, jednak osoby cierpliwie oczekujące zawsze zostają obsłużone.
Chciałbym zaznaczyć, że większość osób podchodzi ze zrozumieniem do istniejącej sytuacji i cierpliwie oczekuje na obsługę, natomiast niektórzy mieszkańcy, pozostający w zdecydowanej mniejszości, mają zamiar załatwić sprawę bez oczekiwania, co na chwilę obecną jest niemożliwe.
Mimo obecnej sytuacji i przy tak wadliwym działaniu systemu, czynimy starania, by obsłużyć wszystkich petentów Wydziału.
--
Z poważaniem
Przemysław Glinka
Naczelnik Wydziału Komunikacji i Dróg w Starostwie Powiatowym w Słubicach
Jak podasz mi jeden racjonalny powód dlzczego ktoś ma wystawać przed urzędem godzinę przed otwarciem, to tak będziemy robić. I dlaczego godzinę a nie na przykład 2-3 godziny?ja28rek napisał: Jak się śpi do południa to tak jest. Wstań o szóstej i bądź godzinę przed otwarciem wtedy będziesz miał jeden z pierwszych numerków i załatwisz sprawę.
To nie jest racjonalny powód. Do pracy, kościoła, po zakupy, itp., itd. też wystajesz godzinę przed otwarciem? No i nadal nie wiem dlaczego godzina przed ma gwarantować sukces a dwie, to już nie?ja28rek napisał: Proszę bardzo. Jeden racjonalny powód to pozytywne załatwienie sprawy tego samego dnia.