Granica rozsądku - TVN24 o Słubicach

• Redakcja Słubice24.pl
  • Autor
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
Więcej
2016/05/26 08:09 - 2016/05/26 08:33 #25892 przez Redakcja Słubice24.pl
Granica rozsądku - TVN24 o Słubicach was created by Redakcja Słubice24.pl
Reporterzy programu "Czarno na białym" (TVN24) z kamerami odwiedzili nasze miasto. Pytali mieszkańców i burmistrza o relacje z sąsiadami zza Odry i jak krajowa polityka wpływa na nasze codzienne życie na granicy.

Poniżej krótki opis ze strony autorów materiału.

Wojna na górze i obawy na dole - do czego w praktyce może prowadzić europejska polityka rządu PiS i jego spór z Brukselą. Warto to sobie uświadomić na konkretnych przykładach, choć oczywiście o naszym wyjściu z Unii nikt poważnie na razie nie mówi, a 88 procent Polaków jest za pozostaniem we Wspólnocie. Mówi się za to i to dużo o tym politycznym konflikcie - na przykład w Słubicach na granicy z Niemcami. Granicy od 12 lat otwartej, na czym mieszkańcy po obu stronach bardzo skorzystali i korzystają dalej. I choć na co dzień mało kto interesuje się tam polityką, polityczny konflikt na górze wielu dziś niepokoi.

OBEJRZYJ REPORTAŻ
Ostatnia2016/05/26 08:33 edycja: Redakcja Słubice24.pl od.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2016/05/26 14:00 #25894 przez IwonaJot
Replied by IwonaJot on topic Odp: Granica rozsądku - TVN24 o Słubicach
Jakoś przez 8 lat rządów PO-PSL tej antypolskiej stacji niewiele niepokoiło, choćby ambergold,.kredyty we frankach , polisolokaty czy nierzetelne śledztwo katastrofy smoleńskiej.

Więcej
2016/05/26 14:17 - 2016/05/26 14:29 #25895 przez Paprotnik
Replied by Paprotnik on topic Odp: Granica rozsądku - TVN24 o Słubicach

IwonaJot napisał: Jakoś przez 8 lat rządów PO-PSL tej antypolskiej stacji niewiele niepokoiło, choćby ambergold,.kredyty we frankach , polisolokaty czy nierzetelne śledztwo katastrofy smoleńskiej.

Przez 8 lat rządów PO-PSL, Ambergold, banki oferujące kredyt we frankach poprzez media oraz instytucje oferujące polisolakoaty, których przedstawiciele wielokrotnie próbowali bezpośrednio namówić mnie na te produkty nie zdołali sprzedać mi swoich usług.
Trochę złota kupiłem sobie sam, kredyt wziąłem w złotówkach, czyli tak jak być powinno w walucie w której zarabiam, polisą dla mnie są nabyte nieruchomości i wykształcone dzieci.
Jak idioci dali się namówić na te produkty, to niech pretensje mają do siebie, a nie do rządu PO-PSL !
Czy wiedza, którą posiadasz pozwala Ci na stwierdzenie, że śledztwo w sprawie katastrofy smoleńskiej było nierzetelnie, czy opierasz się na tym co mówi Antek ?
Ostatnia2016/05/26 14:29 edycja: Paprotnik od.
The following user(s) said Thank You: jkn51

Więcej
2016/05/27 21:38 #25907 przez takietam
Replied by takietam on topic Odp: Granica rozsądku - TVN24 o Słubicach
IwonaJot - dobrze mówisz

Więcej
2016/06/23 07:10 #26137 przez haste

Paprotnik napisał: Czy wiedza, którą posiadasz pozwala Ci na stwierdzenie, że śledztwo w sprawie katastrofy smoleńskiej było nierzetelnie, czy opierasz się na tym co mówi Antek ?

Akurat mamy porównanie z katastrofą Boeinga na Ukrainie. Holendrzy szybko poskładali wrak, który musieli przetransportować ze strefy gdzie panowała wojna. Ustalili co było przyczyną katastrofy a Australijczycy wydali już list gończy za sprawcami, dlatego Putin nigdy nie pojedzie do Australii.
A jak tam nasz Tu154 ??

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas