Klimatyzacja do domu.

Więcej
2016/05/09 06:51 #25773 przez minimax
Klimatyzacja do domu. was created by minimax
Proszę o rady posiadaczy klimatyzacji w domu. Gdzie w Słubicach można zamówić montaż i jakie są ceny. Potrzebuję chłodzenia tylko na poddaszu ok. 30m kw.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2016/05/09 09:20 - 2016/05/09 09:21 #25774 przez ja28rek
Replied by ja28rek on topic Odp: Klimatyzacja do domu.
Np. Warban. A ceny są zależne od rodzaju klimatyzacji sposobu montażu itp. Trzeba mieć najpierw zgodę zarządcy nieruchomości na montaż klimy.
Ostatnia2016/05/09 09:21 edycja: ja28rek od.

Więcej
2016/05/09 09:39 #25775 przez Anubis
Replied by Anubis on topic Odp: Klimatyzacja do domu.
Witam

Ja polecę firme www.greenwent.pl/
Montowali u mnie i paru znajomych i wszyscy są zadowoleni.

Pozdrawiam

Więcej
2016/07/25 17:48 - 2016/07/27 13:00 #26421 przez Balley
Replied by Balley on topic Odp: Klimatyzacja do domu.
Polecam po prostu zamówić elementy do klimatyzacji i spróbować zamontować je własnoręcznie, wcale nie jest tak ciężko, jak się wydaje. My tak robiliśmy, zakładając przewody elastyczne marki Centrum Klima www.centrumklima.pl/pl,produkty-wentylac...wody-elastyczne.html Do przewodów była załączona instrukcja, także bezproblemowo sobie poradziliśmy.
Ostatnia2016/07/27 13:00 edycja: Balley od.

• Mustafa
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2016/07/25 18:10 #26424 przez Mustafa
Replied by Mustafa on topic Odp: Klimatyzacja do domu.
Ta ja z własnego doświadczenia, taka rada. Podstawowa sprawa przed założeniem klimy na poddaszu to porządna izolacja cieplna. Naprawdę solidna. Jeśli nie masz tego, to koszty (prąd) będą olbrzymie.

Więcej
2016/07/26 10:34 #26426 przez minimax
Replied by minimax on topic Odp: Klimatyzacja do domu.
Skorzystałam z firmy Greenwent. Dziękuję Anubis i polecam wszystkim.

Więcej
2016/07/26 17:26 - 2017/05/21 20:19 #26429 przez alien
Replied by alien on topic Odp: Klimatyzacja do domu.
a
Ostatnia2017/05/21 20:19 edycja: alien od.

Więcej
2016/07/27 09:08 #26431 przez Anubis
Replied by Anubis on topic Odp: Klimatyzacja do domu.
Witam

Proszę bardzo minimax . :-)
Ja też korzystałem z usług tej firmy i jestem zadowolony . Byli u mnie ostatnio na corocznym serwisie i czyszczeniu .

Pozdrawiam

Więcej
2016/07/27 19:59 #26435 przez roki74
Replied by roki74 on topic Odp: Klimatyzacja do domu.
To ja mam pytać zarządcy,który tak naprawdę jest moim pracownikiem(dostaje pieniądze za to ze mnie reprezentuje) czy we własnym mieszkaniu mogę założyć sobie klimatyzację? To jest jakiś żart? Pytam bo jest to dla mnie jakaś bzdura.A jak zarządca nie będzie miał humoru to mi nie pozwoli?

• marks
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2016/07/27 20:34 #26437 przez marks
Replied by marks on topic Odp: Klimatyzacja do domu.

roki74 napisał: To ja mam pytać zarządcy,który tak naprawdę jest moim pracownikiem(dostaje pieniądze za to ze mnie reprezentuje) czy we własnym mieszkaniu mogę założyć sobie klimatyzację? To jest jakiś żart? Pytam bo jest to dla mnie jakaś bzdura.A jak zarządca nie będzie miał humoru to mi nie pozwoli?

We własnym mieszkaniu możesz sobie w zasadzie robić co chcesz, ale gdy chcesz skorzystać z części wspólnej nieruchomości, to musisz mieć zgodę reszty właścicieli, bo rozumiem że mieszkasz w jakieś wspólnocie i pytasz co masz zrobić.
Wywiercenie choćby małego otworu w ścianie zewnętrznej budynku łapie się już pod wykorzystanie części wspólnej.
Zarządca jest w tym wypadku pośrednikiem między Tobą a resztą właścicieli i o ile wykorzystanie części wspólnej nie narusza jakiś przepisów to Zarządca ma niewiele do gadania, to właściciele decydują co dzieje się ich nieruchomością.
Nie pytasz więc o zgodę zarządcy tylko wspólnotę i do niej kierujesz pisma a zarządca jest jedynie pośrednikiem między Tobą a resztą właścicieli.

Więcej
2016/07/27 20:35 #26438 przez minimax
Replied by minimax on topic Odp: Klimatyzacja do domu.
Mam dom, więc nikogo nie pytałam, ale w pracy musieliśmy mieć zgodę od zarządcy (właściciela).

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas