Czy wał jest bezpieczny dla psów?

Więcej
2016/02/23 15:57 #25249 przez maaarleeenaaa
Czy wał jest bezpieczny dla psów? was created by maaarleeenaaa
Usłyszałam od dwóch osób plotkę jakoby coś było wysypywane po naszej stronie wału, po czym w cierpieniach umierają psy. Plotka głosi, że 16 psów jest chorych. Czy ktoś wie coś wiecej, czy to po prostu kolejna bzdura?

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2016/02/23 17:06 - 2016/02/23 20:21 #25250 przez Redakcja Słubice24.pl
Replied by Redakcja Słubice24.pl on topic Odp: Czy wał jest bezpieczny dla psów?
Marlena dzięki za sygnał. To niepokojące co piszesz, sprawdzimy to. A możesz określić w którym konkretnie miejscu?

PS. W międzyczasie przesłaliśmy już zapytanie do Straży Miejskiej w Słubicach czy coś wiedzą na ten temat. Czekamy na odp.
Ostatnia2016/02/23 20:21 edycja: Redakcja Słubice24.pl od.

Więcej
2016/02/23 20:32 #25251 przez maaarleeenaaa
Replied by maaarleeenaaa on topic Odp: Czy wał jest bezpieczny dla psów?
Niestety nie wiem

Więcej
2016/02/24 09:10 #25253 przez Redakcja Słubice24.pl
Replied by Redakcja Słubice24.pl on topic Odp: Czy wał jest bezpieczny dla psów?
Mamy odpowiedź od komendanta Straży Miejskiej Wiesława Zackiewicza. Poniżej treść otrzymanej dzisiaj wiadomości.

---
Informuję, że Straż Miejska nie otrzymała żadnych zgłoszeń dotyczących zatruć czy też zgonów psów spowodowanych przebywaniem za wałem przeciwpowodziowym. Jedyną informacją w podobnej sprawie było zgłoszenie jednego z mieszkańców ulicy Kopernika który twierdził, że prawdopodobnie ktoś podrzucił na jego posesję coś co zjadł jego pies i w następstwie tego nastąpił jego zgon. Mając na uwadze fakt, że taki czyn może stanowić przestępstwo które zostało określone w art. 6 Ustawy o ochronie zwierząt, zgodnie z zakresem kompetencyjnym skierowałem mieszkańca do Komendy Powiatowej Policji w Słubicach w celu złożenia odpowiedniego zawiadomienia w tej sprawie.

Więcej
2016/02/27 14:29 #25266 przez ryba1
Replied by ryba1 on topic Odp: Czy wał jest bezpieczny dla psów?
Czy wał jest bezpieczny dla psów?- dla psów pewno tak ale dla spacerujących nie zawsze. Wystarczy zejść jedną nogą z chodnika i kupa pewna.

Więcej
2016/02/27 21:22 #25267 przez jaszczur78
Replied by jaszczur78 on topic Odp: Czy wał jest bezpieczny dla psów?
Dla psów jest bezpiecznie i beztrosko. Dzisiaj biegnie sarenka z lasku, przebiega przez wał a za nią pies w pościgu, tym razem się jej udało skryć w zagajniku. Kawałek dalej inny pies luzem, właściciel kilkadziesiąt metrów dalej. Psie kupy na ścieżkach to oczywista oczywistość. Pozdrawiam Straż Miejską tak bardzo potrzebną...

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas