- Otrzymane podziękowania: 0
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
dreamhost napisał: "Oczywiście, zwykli ludzie nie chcą wojny, (…) ale w końcu to przywódcy kraju określają politykę i zawsze łatwo jest pociągnąć za sobą ludzi, niezależnie, czy jest to demokracja, faszystowska dyktatura, parlament czy dyktatura komunistyczna. (…) Mając głos czy go nie mając, ludzie zawsze mogą być podporządkowani przywódcom. To łatwe. Jedyne, co trzeba zrobić, to powtarzać ludziom w kółko, że są atakowani, oraz potępić pacyfistów za brak patriotyzmu i narażanie kraju na niebezpieczeństwo. To działa w każdym kraju."
Hermann Göring podczas procesu norymberskiego, 18 kwietnia 1946.
Zanim zaczniesz pisać podobne głupoty, to najpierw poprzeglądaj przepisy jakie, to są zadania gminy. Zapewniam Cię, że nie ma tam nic o przyjmowaniu intruzów.jkn51 napisał: [...]chętnie wyręczę gminę w wykonywaniu jej zadań i mogę zaprosić rodzinę imigrancką tutaj , i zająć się ich adaptacją.
Pochwalisz się ile zapłaciłeś tych podatków, na waciki starczy? Bo ja wiem ile płacę i choć mam trochę tego czy owego, to na utrzymanie jednej osoby przez miesiąc mogło by nie starczyć.Gmina natomiast powinna zrezygnować i moich podatków , bo wtedy będzie to sprawiedliwe.
jkn51 napisał: Prilo jak dotąd byleś merytoryczny. Teraz zaczynasz osobiste wycieczki . Powiem Ci tak . Oczywiście wobec ogromu Twojego intelektu i logiki ja jestem małe Miki. Oczywiście , że sprawa domniemanych czy rzeczywistych gwałtów nie ma związku ze sprawą imigrantów. To nie jest żadne szczucie na obcych. Przecież to oczywiste, Każde dziecko to wie. Ot taki przypadek. Zbieg okoliczności. Co do mojego zaangażowania a pomaganie innym , to może nie Ty będziesz mnie rozliczał. A jeśli tak szczegółowo chcesz wiedzieć , to chętnie wyręczę gminę w wykonywaniu jej zadań i mogę zaprosić rodzinę imigrancką tutaj , i zająć się ich adaptacją. Gmina natomiast powinna zrezygnować i moich podatków , bo wtedy będzie to sprawiedliwe.
Czujesz się poniżony? Z jakiego powodu? Bo chyba nie dlatego, że ktoś nie podziela Twojego punktu widzenia?jkn51 napisał: Może wysil swój mózg a mi nie zarzucaj pisania głupot. Zresztą mniejsza z tym. W poniżaniu ludzi jesteś mistrz.
No właśnie, rząd pyta władze gmin a nie im nakazuje! Jak sobie premier chce kogokolwiek ściągać i utrzymywać, to robi to za swoje pieniądze. Pomijam już to że to są nadal nasze podatki. Jak premier chce kogoś wcisnąć gminom, to musi je pytać o zgodę. Proste.Gdyby to było sprzeczne z zadaniami gminy to by rząd nie pytał gmin czy są w stanie przyjąć imigrantów.
Intruzi i najeźdźcy, tak to widzi większość naszego społeczeństwa, potwierdzają to też wpisy na tym forum. Czy to Ci się podoba czy nie. Możesz ich nazywać nawet bliźnimi, nic mi do tego.Nie intruzów ale imigrantów , czy się to tobie podoba czy nie.
No i co mam się popłakać?Generalnie to co się tobie podoba to mam i tak .. Ludzi o poglądach jak twoje nie darzę szacunkiem.
Tylko, że US i jego podatki, to tak średnio się maja do podatków gminnych, a Ty chcesz żeby gmina rezygnowała z Twoich podatków. To o czym Ty w końcu piszesz?Od moich podatków to jest US a nie nie ty. Zapewniam cię ,że z moich by starczyło.
Sajonara!A jak ty masz problem to twój problem jak mi tu ktoś niedawno napisał. Kończę pisanie na tym wątku i w spawach imigrantów bo to jest" kopanie się z koniem". Każdy zostanie przy swoim , a czas pokaże czyja była racja.