Skarga na prokuratora w Słubicach (jak i gdzie)?

Więcej
2015/08/27 00:28 #22887 przez Lukas89
Witam, może uda się komuś mi pomóc coś w tej sprawie, albo chociaż doradzić. Mianowicie chodzi o to, że jeden z prokuratorów w Slubicach odrzucił mój wniosek w pewnej sprawie. I teraz pytanie brzmi: czy złożyć skargę, czy zażalenie? I gdzie to w Slubicach się składa,w prokuraturze? Bo na oficjalnej stronie naszej prokuratury oczywiście nie ma żadnej informacji. Z góry dziękuję za pomoc!

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

• marks
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2015/08/27 12:53 #22893 przez marks
Jak chcesz się tak bawić, to mimo wszystko proponuję poradzić się jakiegoś prawnika, bo wystarczy jakaś wada formalna czy przespanie terminu i po ptokach.

Więcej
2015/08/29 10:49 #22903 przez magda5666
Prokurator napewno uzasadnił odrzucenie wniosku , do prokuratury nie składa się wniosków , tylko opisuje się zdarzenie kture ma znamiona przestępstwa , oczywiście ze świadkami , jak nie masz świadków to takie zgłoszenie będzie odrzucone , bo jak je udowodnić .

• marks
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2015/08/29 13:50 #22904 przez marks
A to już prokurator ma narzędzia i środki żeby coś udowodnić lub nie. Za to mu płacimy!
Gdyby brak świadków był przesłanką do odrzucenia wniosku to prokuratura w ogóle w zasadzie jest niepotrzebna.

Więcej
2015/09/01 05:39 #22915 przez Lukas89
Tak uzasadnił...na niecałe jednej stronie A4 przy czym mój wniosek z uzasadnieniem składał się ze 6 takich stron plus 50 kartek A4 wymiany wiadomości prywatnych. Odrzucił mój wniosek na zasadzie słowo przeciwko słowu. Nie przeprowadził nawet żadnego wywiadu środowiskowego itp. Poprostu przesłuchal i zadziałało słowo przeciwko słowu. Dlatego chcę go zaskarżyć.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas