- Otrzymane podziękowania: 0
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
Po pierwsze budynek przy Reja nie należy do żadnej spółdzielni, tam jest wspólnota, którą tylko administruje MSM, wiec to właściciele decydują co się u nich w bloku dzieje.FattMan napisał: Witam.
Czy wie ktoś dlaczego w wieżowcu przy ul. Reja 2 nie ma założonych pomierników ciepła na grzejnikach?
Opłaty miesięczne są dwa razy większe niż w budynkach należących pod tą samą spółdzielnię ale posiadające pomierniki ciepła.
Jak pytałem w spółdzielni to uzyskałem odpowiedź, że ludzie nie chcą....
Ale jak można nie chcieć płacić o połowę mniej za ogrzewanie???
saszka napisał: Witam wszystkich. Te podzielniki to nic dobrego.W moim bloku(wspólnota mieszkaniowa)zrezygnowaliśmy jakieś dwa lata temu.Blok jest ocieplony i nie ma potrzeby tak bardzo grzać.W czynszu ok 120 zł za ogrzewanie(mieszkanie 58 mkw).Roczne rozliczenie bloku wyszło na zero.Wcześniej z podzielnikami 1000zł niedopłaty i naprawdę nie było za ciepło.Pozdrawiam
saszka napisał: A czy sprawiedliwe jest to że np. moi sąsiedzi woleli siedzieć w zimnym i nie odkręcali kaloryferów żeby mieć nadpłatę a że ja mam małe dzieci to musi być w domu przynajmniej 18-20 st. więc muszę odkręcić te kaloryfery.I wtedy co? Mieszkanie nie nagrzeje się bo ciepło idzie w zimne ściany dzielące mnie z sąsiadami,kaloryfer pobiera dużo mocy,podzielnik nabija a ja mam niedopłatę.A teraz płacimy od metra,każdy utrzymuje stałą temperaturę i mam w domu 22st bez niedopłaty.
Pozdrawiam cieplutko...