Dlaczego przyroda Słubic i okolic jest warta zachodu?

Więcej
2025/11/09 14:21 #38046 przez Garbicz
Piękna jest lubuska przyroda jesienią. Dla mnie szczególnie piękny jest obszar chronionego krajobrazu "Puszcza nad Pliszką". Warto się pośpieszyć z jego oglądaniem zanim wiatraki na południe od Garbicza postawią. Przedwczoraj między leśniczówką i skrajem Puszczy Rzepińskiej widziałem krążącego bielika. Coś pięknego. Niepowtarzalny widok. Wczoraj zrobiłem kilka jesiennych zdjęć na drodze prowadzącej ze wsi Garbicz do leśniczówki Środkowo. Pochwalę się sześcioma. Trzy pierwsze są zrobione dochodząc do leśniczówki Środkowo od strony wsi Garbicz.

Kolejne trzy są zrobione w drodze powrotnej, wracając od leśniczówki Środkowo w kierunku wsi Garbicz.

A jak u Was wygląda jesień?

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2025/11/26 15:45 #38104 przez Garbicz
Rozumiem. Nie podoba się Wam przyroda Słubic i okolic. Brzydzą Was te lubuskie krajobrazy. Marzą się Wam wszędzie w odległości 500 m od domu niemieckie wysokie na 250 m wiatraki, których Niemcy u siebie już nie chcą, a gdy Niemcy u siebie je stawiali to głównie przy autostradach i minimum 1.000 m od domu. 

Więcej
2025/11/30 18:21 #38116 przez Garbicz
Trzeba się śpieszyć z fotografowaniem pięknych lubuskich krajobrazów, zanim tu wszędzie będą wiatraki. Prowincjonalni politycy nie mają innych pomysłów na łatanie dziur budżetowych, niż zniszczyć bezcenne lubuskie krajobrazy niemieckimi wiatrakami. Jednak każdy kij ma dwa końce. Gdy województwo lubuskie będzie oszpecone wiatrakami, to nie przyjedzie tu żaden turysta, a obecni mieszkańcy będą stąd uciekać. Wtedy dopiero będzie bieda.

Reportaż Marzeny Wróbel-Szały pt. "Walka z wiatrakami".

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas