nauka języka niemieckiego

Więcej
2010/07/24 10:32 #6372 przez agata_27
nauka języka niemieckiego was created by agata_27
Mam zamiar iśc na kurs niemieckiego. Wiecie może gdzie mam iść? Z tyłu odnowy biologicznej powstała jakaś mała szkółka. Kurs prowadzi P. Szafranowicz. Wiecie może jak uczy. Ja nie chodziłam do szkół w Słubicach. Może jakieś inne miejsca znacie. Wiem ,że w Collegium Polonicum , ale tam mi odradzają.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2010/07/24 18:04 - 2010/07/24 18:05 #6374 przez vivaldi
Replied by vivaldi on topic O:nauka języka niemieckiego
W moim przekonaniu najlepsze są lekcje indywidualne a nie grupowe na kursie, gdzie siedzi po parę osób. W przedszkolu Superdziecko będą organizowane kursy językowe również dla dorosłych.Największy plus naszych kursów to fakt ze wykładowcy żyli po 20 lat w Niemczech.
A wiec akcent,wymowa i wyczucie językowe będą na najwyższym poziomie.
Jeśli jesteś zainteresowana zapraszam na lekcje próbne od nowego roku szkolnego.
Więcej informacji pod moim mailem matthiasczapp@gmail.com. Serdecznie Pozdrawiam.
Ostatnia2010/07/24 18:05 edycja: vivaldi od.

• balcerek
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2010/07/25 02:36 #6376 przez balcerek
Replied by balcerek on topic O: nauka języka niemieckiego
Ucz się od ludzi, którzy mają poprawny akcent i słownictwo (czyli - jak napisał poprzednik) żyli/żyją w Niemczech. Inaczej nie będziesz ani rozumiała Niemców ani oni Ciebie.

Więcej
2010/07/25 10:16 #6378 przez miastowa
Replied by miastowa on topic O:nauka języka niemieckiego
Wiadomo ze indywidualne zajecia dadza Ci wiecej, ale rowniez sa zawsze drozsze.
Musisz sie podowiadywac gdzie ile kosztuje, bo znajoma w zeszlym roku chodzila na lekcje i mowila ze ceny sa naprawde zroznicowane.
Wiem ze tutaj sobie duzo osob chwalilo:
www.agent-szkola.pl/index.php?option=com...view&id=18&Itemid=34

Więcej
2010/07/27 22:01 #6411 przez cwf5
Replied by cwf5 on topic O: nauka języka niemieckiego
balcerek napisał:

Ucz się od ludzi, którzy mają poprawny akcent i słownictwo (czyli - jak napisał poprzednik) żyli/żyją w Niemczech. Inaczej nie będziesz ani rozumiała Niemców ani oni Ciebie.

A co jeśli Niemiec sepleni i ma bardzo wąski zasób słownictwa. Jak sprawdzić czy ktoś "jest dobry" w nauczaniu niemieckiego, skoro go nie znam. Tak na marginesie - Niemcy siebie nawzajem też nie mogą zrozumieć...

Więcej
2010/07/28 20:26 #6424 przez miastowa
Replied by miastowa on topic O:nauka języka niemieckiego
"Poprawnego akcentu" jak ktos wyzej napisal nie idzie sie nauczyc jak i sie jego pozbyc - no nie liczac dzieci, ktorzy akcent szybko gubia.
Jednak dorosla osoba zawsze bedzie miala akcent - wiekszy czy mniejszy - ale bedzie go miec.

Więcej
2010/08/06 21:53 #6446 przez aginska81
Replied by aginska81 on topic O:nauka języka niemieckiego
Nie zgadzam sie z akcentem ....mieszkalam dlugo w Niemczech, mowie trzema jezykami w tym po skandynawsku i akcentu sie pozbylam....trzeba miec sluch muzyczny, checi, i osluchac sie , przebywac, pracowac z obcokrajowcami a akcent wyrobic mozna sobie dosc szybko...przynajmniej ja mam takie doswiadczenie...

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas