- Otrzymane podziękowania: 5
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
Pan na prawdę uwierzył, że to przepisy nie pozwalają na wakacyjne dyżury przedszkoli???Mariusz Dubacki napisał: Załączona odpowiedź MEN dobitnie pokazuje, że miejscy urzędnicy, likwidując letnie dyżury w przedszkolach, mijali się z prawdą.
W stanowisku tym możemy przeczytać: "twierdzenie, że nowe przepisy (...) nie pozwalają na ustanowienie dyżurów wakacyjnych itd. jest swoistą nadinterpretacją prawa (...) obowiązujące od ubiegłego roku przepisy prawa oświatowego nie zmieniły dotychczasowych zasad wprowadzania przerw w pracy przedszkola".
Przecież to dla nas jasne, że ten wpis pojawił się, tu i teraz, w trosce o głosy wyborców.Jeśli w przyszłości będę miał wpływ na decyzje podejmowane w naszym mieście, to dzieci będą miały zapewnioną opiekę przez cały rok szkolny.
Przyznaję, że nie miałem pojęcia, że istnieje w naszej gminie aż takie podziemie, żeby rozwiązywać proste problemy mieszkańców.Za przesłany dokument dziękuję, chcącej pozostać anonimową, osobie związanej z "AKADEMICKĄ".
Zdanie na jaki temat?Mariusz Dubacki napisał: I dla ścisłości. Nie dzisiaj poruszam ten temat, ale pisałem o tym w listopadzie:
www.slubice24.pl/forum/32-Nauka-i-edukac...dszkolnej-w-sierpniu
Ciekawi mnie też Twój wpis @burmiszcz, z którego wynika, że należy dać wyraz dezaprobaty dla takich działań burmistrza w nadchodzących wyborach przy urnachzmieniłeś zdanie?
Swoje zdanie na temat burmistrza mam.Mariusz Dubacki napisał: Na temat wyrażenia dezaprobaty dla takich działań burmistrza.