żłobek w Słubicach - opinie

• Sylvia
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2009/11/05 12:39 #4407 przez Sylvia
Żłobek w Słubicach was created by Sylvia
Witam,

jestem od niedawna mieszkanka Słubic. Proszę o informacje jak wygląda sytuacja żłobków w Słubicach?
Czy są, jakie są warunki finansowe i od ilu miesięcy można juz zostawić dziecko.

Będę niezmiernie wdzięczna za informacje.

Sylvia

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

• Małgorzata
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2009/11/05 21:11 #4422 przez Małgorzata
Replied by Małgorzata on topic O:Żłobek w Słubicach
Parę miesięcy temu chciałam oddać dziecko do żłobka miejskiego, bo wracać musiałam do pracy po urlopie macierzyńskim... Wniosek trzeba złożyć do końca maja, ale gwarancji nie ma, że dziecko zostanie przyjęte. \nie czekając wynajęłam opiekunkę ... Aha! Do żłobka przyjmują dziecko po ukończonym 9 miesiącu życia (nie zważając, że macierzyński kończy się 3 miesiące wcześniej) - porażka... Ale to Słubice.

Więcej
2011/11/22 12:31 #10856 przez kamiza80
Replied by kamiza80 on topic Żłobek
Jak wyglada sytuacja z miejscami w żłobku ?Jak dlugo sie czeka na miejsce?Podobno powstaje nowy lub juz powstal?Czy ktos moze cos napisac na ten temat.

• gawdzik30
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2011/11/27 20:10 #10906 przez gawdzik30
Replied by gawdzik30 on topic O:Żłobek
:( kolosalne stawki, dużo dzieci na jedną opiekunke, ja bym stawiała na opieke prywatną

Więcej
2011/11/27 20:24 #10909 przez amadler
Replied by amadler on topic O:Żłobek
Ja byłam bardzo zadowolona - Panie bardzo miłe (Pani Ela, Zosia i Krysia super). Mój synek nigdy nie powiedział, że któraś z Pań na niego krzyczała, a jak poszedł do przedszkola to długo tęsknił za swoimi wychowawczyniami. Oczywiście były małe niedomówienia, ale zawsze można było wszystko wyjaśnić i liczyć na pomoc.

Więcej
2011/12/05 23:48 #10962 przez kotek
Replied by kotek on topic Odp: Żłobek
Moje dziecko jest już duże,ale słubicki żłobek jest najlepszy na świecie.Dobre,wrażliwe i przemiłe Panie.Nigdy nie zamieniłabym ich na żadną nianię.Dla nich troska o dziecko zawsze była najważniejsza i nawet jeśli młoda mama popełnia błędy,to potrafiły w cudowny sposób jej pomóc.

• gawdzik30
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2011/12/09 18:43 #11012 przez gawdzik30
Replied by gawdzik30 on topic Odp: Żłobek
A ile dziecko ma lat? Bo ja otwieram od lutego.

Więcej
2011/12/14 12:24 #11080 przez zosia01
Replied by zosia01 on topic Odp: Żłobek
Mój synek chodził do państwowego. W wakacje jak było zamknięte, to sam ciągnął mnie za rękę, bo chciał iśc do pani i dzieci. Zapewniam, że żadnemu maluchowi nie stanie się tam krzywda. Na grupie ok. 20 dzieci są 4 panie z wieloletnim doświadczeniem. Jeśli chodzi o prywatne to albo niania albo od 2,5 roku na 1-go Maja do Krainy Radości - nauczycielki z powołania.

Więcej
2011/12/14 12:27 #11081 przez zosia01
Replied by zosia01 on topic Odp: Żłobek
A te nowe od lutego? Wiem tyle że ma byc, ale ludzie lubią wiedziec chociaż jak nazywa się ta osoba, która to otwiera. U gawdzika to znam bar: mają naprawdę bardzo dobre jedzenie :D

• gawdzik30
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2011/12/15 10:32 #11097 przez gawdzik30
Dobre skojarzenie, posiłki będą właśnie z baru od Gawdy, więcej informacji pod nr 533-295-103.
Przedszkole będzie czynne od 6.30 do 19. Grupa 15 dzieci, lokalizacja ul. Wojska Polskiego.

Więcej
2011/12/15 14:03 #11099 przez torpeda
Replied by torpeda on topic Odp: Żłobek
A gdzie przy wojska polskiego?

• gawdzik30
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2011/12/15 21:09 #11104 przez gawdzik30
Naprzeciwko starego komesu

• gawdzik30
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2012/01/03 17:36 #11285 przez gawdzik30
Witam już pierwszego lutego ruszamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zapraszamy Wszystkie Maluszki do naszej placówki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Więcej
2012/01/03 19:25 #11289 przez qqłka
Replied by qqłka on topic Odp: Żłobek
Jakie są stawki?

Więcej
2012/01/12 23:32 #11469 przez Cinusiowa
Replied by Cinusiowa on topic Odp: Żłobek
Moja córka chodzi do Miejskiego Żłobka już drugi rok i jest zachwycona. Uwielbia swoje Panie i dzieci z grupy:) Jak tylko widzi żłobek już się bardzo cieszy :) Panuje tam naprawdę bardzo miła atmosfera, Panie są bardzo odpowiedzialne i doświadczone. Moja córka wiele się w żłobku nauczyła, jest samodzielna. Panie mają niesamowitą wyobraźnie i w bardzo fajny sposób potrafią dzieciom zająć czas. Zawsze bawią się wśród dzieci, nie są puszczane jak samopas. Zdarza mi się nawet w dni wolne, ze moja mała przychodzi do mnie i mówi "Mamuś chcę iść do dzieci, do żłobka". To dla mnie najlepszy dowód na to, że czuje się tam dobrze, nie dzieje jej się krzywda:) Nie zamieniłabym tej placówki na żadną inną. Nie zgodzę się z tym, że dzieci w grupie jest za dużo, bo takie dzieciaczki szybko się integrują i nie trzeba się skupiać zbyt wiele na każdym z osobna. Potrafią działać w grupie. Jeśli ktoś twierdzi, ze stawki są za wysokie, to chyba nie zna cen, jakie są w prywatnych placówkach. Bądźcie realistami - nie ma nic za darmo. To naprawdę niewiele, jeśli dzięki tym Paniom mam codziennie psychiczny spokój, że moje dziecko jest pod dobrą opieką i szczęśliwe. A nie oszukujmy się, praca z dziećmi wcale nie należy do łatwych. Uważam, ze Panie odwalają po prostu kawał dobrej roboty!!!!! Chylę im czoła i pozdrawiam!!!

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas