NAUKA JAZDY !!

Więcej
2011/10/02 17:06 #10458 przez leidi
NAUKA JAZDY !! was created by leidi
B) WITAM MAM PYTANKO KTÓRA NAUKA JAZDY JEST NAJLEPSZA I KTO WYSYŁA NA EGZAMINY DO ZIELONEJ GÓRY ??

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2011/10/03 08:39 #10462 przez MartaP
Replied by MartaP on topic O: NAUKA JAZDY !!
moge polecic Bolka i Lolka:)
bron boze VIP...
ale nie wiem czy w ogole ktos ze slubic jezdzi na zielona gore... musialabys sie zapisac do szkoly np w cybince:D oni juz maja zielona gore w zasiegu

Więcej
2011/10/04 15:07 - 2011/10/04 15:15 #10466 przez kusy0s9
Replied by kusy0s9 on topic O:NAUKA JAZDY !!
smiesza mnie ludzie ktorzy nie chca jechac do gorzowa, bo jest tam trudniej jezdzic

a jak kiedys wyjedziesz poza lubuskie, to myslisz ze bedzie lepiej?
Ostatnia2011/10/04 15:15 edycja: kusy0s9 od.

Więcej
2011/10/04 17:40 #10472 przez PanCogito
Replied by PanCogito on topic O:NAUKA JAZDY !!
Może nie będzie wyjeżdzać za Słubice.

Więcej
2011/10/05 08:40 #10479 przez MartaP
Replied by MartaP on topic O:NAUKA JAZDY !!
ale przestancie! nie wiecie przeciez jakie sa motywy wyboru zielonej a nie gorzowa:P wiec nie ironizujcie pod adresem osoby, ktora pyta.
a gorzow wcale wbrew pozoromo nie jest taki trudny... nawet te zlowieszcze tramwaje:P

Więcej
2011/10/05 21:33 #10485 przez agata_27
Replied by agata_27 on topic O:NAUKA JAZDY !!
Witajcie!!!
Ja też wolałabym zdawać w Zielonej Gorze. Zdawać egzamin w Gorzowie, a jeździć po Gorzowie ot tak to jest różnica i to kolosalna.

Więcej
2011/10/06 07:40 #10487 przez radzik7907
Replied by radzik7907 on topic O:NAUKA JAZDY !!
Co do Zielonej Góry to tak czysto statystycznie jest gorsza zdawalność niż w Gorzowie o 2% czyli:
Zielona Góra 32%
Gorzów Wlkp. 34%
a 2% w skali roku to jest kolosalna różnica.
Na dodatek w Zielonej Górze jest dużo więcej uliczek jednokierunkowych a to one najwiecej sprawiają wam kłopotów. Jest jeszcze kilka minusów tego miasta ale tak naprawde to i tak musicie nauczyć się całego miasta ( obojętnie którego) na pamięć żeby zdać. Takie są realia.
Pozdrawiam

Więcej
2011/10/16 18:12 - 2011/10/16 18:15 #10560 przez zajączek
Replied by zajączek on topic O:NAUKA JAZDY !!
A ja jestem w LOKu.
Kierownik LOK jest miły, tłumaczy wszelkie wątpliwości. Można śmiało walić jeśli się czegoś nie rozumie, nie załapałam krzyżówek a on mi cierpliwie jeszcze raz wyłożył.
Nie poznałam jeszcze instruktora jazdy, mam pierwszą jutro.

Też uważam że w Zielonej Górze byłoby łatwiej zdawać, poza tym dość dobrze znam miasto.
Gorzowem jestem przerażona bo ostatni raz byłam tam z 7 lat temu, kompletnie nie znam miasta. Ale ma to swoje zalety. Jak tam się nauczę jak zachowywać się wobec tramwajów, rond z torami to będzie mi łatwiej jeśli przyjdzie mi jechać do Wrocławia, tam to dopiero sajgon bo wiecznie są jakieś remonty, przebudowy.
Ostatnia2011/10/16 18:15 edycja: zajączek od.

Więcej
2011/10/16 21:44 #10561 przez irek1206
Replied by irek1206 on topic O:NAUKA JAZDY !!
zajączek czy dobrze zrozumiałem-- zanim siądziesz pierwszy raz za kierownica zostały Ci wytłumaczone przepisy ruchu drogowego i wszystko z tym związane aby być uczestnikiem ruchu?

Więcej
2011/10/19 19:39 #10586 przez zajączek
irek, nie bój się, nie rozjadę cię :P

Więcej
2011/10/19 20:35 #10587 przez irek1206
zajączek napisał:

irek, nie bój się, nie rozjadę cię :P

:laugh: nie o mnie tu chodzi tylko o system w jaki to jesteście szkoleni ile godzin z teorii przerobiłeś zanim wsiadłeś za kierownice z instruktorem?jak już dorwałeś sie do kierownicy to miałeś przekazane podstawowe zasady czy tylko heja do przodu trzeba godziny wyjezdzić a przepisy komu potrzebne no nie?wszystko przyjdzie z czasem,nakjważniejsze że wiem gdzie nacisnąć żeby wcisneło w fotel a reszta jakoś bedzie,takimi właśnie kierowcami zalewaja nas co roku.Może akurat nie dotyczy to akurast Ciebie ale z większością niestety tak jest.

Więcej
2011/10/20 12:59 #10589 przez zajączek
sądzę że wystarczająco nauczyłam się teorii by siąść za kółkiem, nie było to tak że po jednym dniu i już... za kółkiem siadłam po 2 tygodniach kursu ;)

a teraz tylko opanować auto, bo po 2 jazdach ma czkawkę - często mi gaśnie :P

Więcej
2011/10/20 14:50 #10591 przez MartaP
ma czkawke:D szkoda ze nie znalam tego okreslenia kiedy sama doprowadzalam auto do czkawki:D zajaczek dasz rade, nabierzesz wprawy tak, ze pozniej nie bedziesz patrzec czy jedziesz do zielonej czy gorzowa, to bedzie bez znaczenia a poki co powodzenia:D

Więcej
2011/10/20 18:38 #10593 przez irek1206
zajączek napisał:

sądzę że wystarczająco nauczyłam się teorii by siąść za kółkiem, nie było to tak że po jednym dniu i już... za kółkiem siadłam po 2 tygodniach kursu ;)

a teraz tylko opanować auto, bo po 2 jazdach ma czkawkę - często mi gaśnie :P

Miło to usłyszeć że jest osoba która przyłożyła się do zapoznania się z teorią czy tylko większość instr.przestrzega tej zasady? A odnośnie ruszania nie przejmuj się opanujesz sprzęgło i zapomnisz że coś takiego miało miejsce.
Powodzenia. :)

Więcej
2011/10/21 08:51 #10602 przez MartaP
irek ma racje, za jakis czas zapomnisz nawet ze cos takiego ja sprzeglo istnieje tylko automatycznie noga sama bedzie je wciskac wtedy kiedy to bedzie konieczne:D trzymam kciuki za wszystkich kursantow bo kiedys przezywalam to samo co wy i wiem co to znaczy:D i nigdy w zyciu nie zatrabie na "L" choc okazji jest wiele hehe:) moim zdaniem powinno sie wprowadzic nakaz umieszczania na samochodach kursantow napisu z tylu "zapomnial wol jak cieleciem byl":D a z teoria faktycznie bywa roznie... jezeli instruktorowi zalezy na zbijaniu kasy to teorie olewa bo szybko trzeba jezdzic i zmieniac kursantow, a ci na przeciwnym biegunie np nie dopuszczaja do jazdy poki kursant nie zda egzaminu wewnetrznego z teorii, tak powinno byc w kazdej szkole, przeciez to jest dorazna i dlugofalowa pomoc dla kursanta bo nie ma pozniej problemu najpierw ze zdaniem testow, a pozniej nie stoja godzine na krzyzowce pelnej samochodow i nie zastanawiaja sie kto ma jechac. z reszta, chyba nie trzeba tego az tak doglebnie tlumaczyc:) powodzenia wszystkim "Elkom":)

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas