Belosalic – płyn czy maść? Jakie macie doświadczenia przy łuszczycy skóry głowy?

Więcej
2025/10/15 12:39 #37969 przez Bolta
Hej, chciałam zapytać, czy u Was Belosalic pomógł na łuszczycę skóry głowy? Dermatolog przepisała mi płyn, ale widzę, że niektórzy mają maść i zastanawiam się, co lepsze.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2025/10/21 14:35 - 2025/11/10 13:33 #37994 przez madris
U mnie Belosalic kompletnie się nie sprawdził. Łuska się wysuszała, a pod tą twardą warstwą zaczęły się robić ranki. Odstawiłam go, ale po pół roku miałam istną masakrę na głowie. Wtedy odkryłam Retimax – i tego pierwszego razu nie zapomnę. Posmarowałam na noc, a rano miałam dosłownie kisiel na głowie, który można było ściągać łyżeczką 😅 Okazało się, że to rozpuszczona łuska. Niestety potem wszystko się rozlało, pojawiły się rany, pieczenie i krew… W końcu poszłam do dermatologa, dostałam antybiotyk (Flucidin) i po tygodniu głowa była czysta – zero łuski, zero ran, zero swędzenia. Teraz stosuję tylko delikatną pielęgnację i raz na jakiś czas szampon Psorisel, żeby skóra była spokojna. Tutaj kupuję:
www.aptekaolmed.pl/produkt/psorisel-szam...cy-200ml,132588.html
Ostatnia2025/11/10 13:33 edycja: madris od.

Więcej
2025/11/04 13:32 #38022 przez mori
A używała Pani maści czy płynu? Bo ja miałam podobną sytuację, ale właśnie po Belosalicu w płynie – skóra mi się strasznie wysuszyła i pojawiły się drobne ranki. Jak tylko przeszłam na emulsję Psorisel na noc, to skóra zaczęła się regenerować.

Więcej
2025/11/07 15:06 #38041 przez irlis
Płyn. Bedicort Salic – to inna nazwa Belosalicu. Miałam go od lekarza, ale efekt był krótkotrwały. Działał tylko chwilę, potem łuska wracała. Teraz wolę delikatniejsze preparaty i regularne nawilżanie niż te mocne sterydy. O wiele lepsza jest seria psorisel

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas