Łuszczyca na głowie odstawic sterydy i co dalej?

Więcej
2025/06/26 14:12 #37729 przez mori
Od lat leczę łuszczycę na głowie sterydami, ale mam wrażenie, że działa to coraz słabiej, a po odstawieniu jest tylko gorzej. Zastanawiam się, czy da się z tego wyjść i czym zastąpić sterydy. Czy ktoś miał podobnie i znalazł lepsze rozwiązanie?

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2025/06/26 19:23 - 2025/07/11 08:32 #37730 przez Bolta
Odstaw sterydy!! Ja się bujałam na Elocom i aż mi przeszło na łokcie 😣. Lekarz mi ciągle przepisywał tylko kolejne sterydy. Przejdź na coś delikatniejszego – ja teraz stosuję Psorisel w płynie (mam z Niemiec, ale w Polsce jest jako maść i szampon). Dodatkowo piję czystek 3 razy dziennie i bardzo mi to pomogło. Po Curatoderm miałam spokój ponad rok, teraz tylko doraźnie coś stosuję. Uwaga – w ciąży trzeba uważać z niektórymi składnikami! Pozdrawiam i trzymam kciuki ✊
Link do zestawu Psorisel:
www.apteka-melissa.pl/produkt/verdelab-p...ca-150-ml,76726.html
Ostatnia2025/07/11 08:32 edycja: Bolta od.

Więcej
2025/06/27 08:46 #37732 przez irlis
Proszę zapytać lekarza o naświetlania skóry głowy – lampa UVB, np. Dermalight. Do tego czesać, czesać i jeszcze raz czesać, żeby skóra się regenerowała. Po maściach sterydowych często jest pogorszenie x2. Ja naświetlałem się na oddziale dermatologii w Szczecinie przez 15 lat. To naprawdę daje efekty – trzeba tylko cierpliwości. Dermatolog powinien doradzić, jak często.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas