- Otrzymane podziękowania: 0
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
slubiczanka34 napisał: Mój mąż złożył CV do Olimpii w Niemczech... Czy ktoś tam już pracuje? Czy ktoś ma wpływ na to aby zatrudnili? Może jest więcej osób czekających na odp z ich firmy? Przydałoby się może stworzyć grupę (auto jest do dyspozycji) i bezpośrednio w firmie zagadać?
Po za tym mam namiar do podobnej firmy we Frankfurcie....
raqu43 napisał: bo ten kolezka cos mowil ze to by nie bylo przez leadera tylko przez jakies biuro niemieckie. ponoć jak przez to biuro to jest umowa o prace niemiecka - wszystkie skladki sa odprowadzane z emerytalnymi?czy to zbyt piekne byloby?
ziomalzx napisał:
raqu43 napisał: bo ten kolezka cos mowil ze to by nie bylo przez leadera tylko przez jakies biuro niemieckie. ponoć jak przez to biuro to jest umowa o prace niemiecka - wszystkie skladki sa odprowadzane z emerytalnymi?czy to zbyt piekne byloby?
umowa jest niemiecka i wszystkie składki są odprowadzane...
marta napisał: nie o to mi chodziło głąbie.zeby siedzieć i patrzeć w okno.bo jestem aktywną osobą.chodziło mi o to że oprócz pracy niema się czasu dla rodziny,znajomych,sport,nauka.itd.to na chwilę ta praca.ale rzadna rewelacja.jeżdzić po nocach itd.desperaci
marta napisał: kasia 107 - akto powiedział ze ja nie pracuje? Pracowałam tam i wiem co mówie . Piszesz 300 osób tam pracuje - nawet wiecej i co z tego? a ile osób juz sie tam przewineło i dało sobie spokój? ile zdrowia tracisz ? Mój mąż pracował w niemczech nie w butach co prawda) i stracił tam zdrowie i zadne pieniądze nie są warte zdrowia jakie zostawił za Odrą- Ja nikomu , powtażam nikomu nie zabraniam tam pracować to kazdego wolny wybór z tym ze nalezy rozważyć wszystkie plusy i minusy tej pracy a nie przeliczać tylko euro na złotówki.
katarzyna11 napisał:
marta napisał: kasia 107 - akto powiedział ze ja nie pracuje? Pracowałam tam i wiem co mówie . Piszesz 300 osób tam pracuje - nawet wiecej i co z tego? a ile osób juz sie tam przewineło i dało sobie spokój? ile zdrowia tracisz ? Mój mąż pracował w niemczech nie w butach co prawda) i stracił tam zdrowie i zadne pieniądze nie są warte zdrowia jakie zostawił za Odrą- Ja nikomu , powtażam nikomu nie zabraniam tam pracować to kazdego wolny wybór z tym ze nalezy rozważyć wszystkie plusy i minusy tej pracy a nie przeliczać tylko euro na złotówki.
troche tak agresywnie sie zrobilo?
ja mam dzieckoi pracuje tam i jest ok i jakos godze obowiazki rodzinne z praca i jest czas na dom obowiazki i przyjemnosci idz w sobote do vilii stan na srodku sali i krzyknij haslo kto pracuje na butach...wtedy zobaczysz ileludzi ma czas na wszystko lacznia z rodzina znajomymi i obowiazkami.......
oczywisciew moja wypowiedz nie byla zlosliwoscia nie chcialem nikogo urazic ale taka jest prawda