Co myślicie o najnowszym artykule w GL o Polakach pracujących na magazynach pod Berlinem?

Więcej
2015/06/24 00:32 #22561 przez slubfurt79
Przeczytajcie sobie najnowszy artykuł w GL o Polakach pracujących na magazynach pod Berlinem. Dziennikarz piszący ten artykuł poziomem nie różnił sie od swoich rozmówców, słoma z butów wystaje nie wspomnę o "cwanych polaczkach", (Auf.Deutsch, Polaken) w całej okazałości... Jak zwykle w świat idzie opinia szkalującą prawdziwych Polaków ciężko i uczciwie pracujących na życie.

Fragment Artykułu: "Pan Paweł ze Słubic nie owija w bawełnę. - Płacili dość kiepsko. Bo co to jest na niemieckie warunki 600 euro na rękę? Dlatego zawsze podczas pakowania udawało mi się coś podwędzić. O, widzi pan na przykład ten zegarek? A moja dziewczyna jak się ucieszyła ze spódniczki Hugo Bossa! Dzieci kolegi aż piszczały z radości, bo tatuś przyniósł z pracy fajne zabawki... Teraz niby wprowadzili jakieś zabezpieczenia, ale co to dla Polaka - uśmiecha się. Słubiczanin dodaje z dumą, że on przynajmniej chciał coś zarobić. Bo pracował z chłopakami z Gorzowa, którzy zatrudnili się tylko po to, by "jumać” w zakładzie. - Czasami to oni mieli z tego drugą, albo nawet trzecią pensję - mówi. Rzadko kiedy udało się kogoś złapać, a jeśli już, to delikwent dostawał czasowy zakaz wjazdu do Niemiec. A potem wracał. I znowu kradł."

Załączniki:

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2015/07/15 16:19 #22720 przez sq3jpw
:laugh: :laugh: :laugh: Jak to co mozna powiedziec ponad polowa ludzi tam tak robi,i psuje opinie,natomiast nie rozumie ludzi ktorzy swiadomie podpisuja przeciez umowe wiedza ile beda zarabiac a potem pretensje do swiata jak to zle w tych niemczech.
Osobiscie pracowalem ze swa grupa ponad pol roku przez Accurat Personal i jakos zarabialem ok 1000 i sobie dobrze wspominam wspolprace.dobra praca dla miejscowych jak dla mnie, poniewaz dojazd codzien z Z gory meczy strasznie.Tego co sie tam dzieje nie zmienimy zawsze sie trafi czarna owca . :angry:

Więcej
2015/07/15 16:26 #22721 przez sq3jpw
Ps a co do textu bo placili dosc kiepsko......masakra mogl sie baran jeden jezyka uczyc a nie narzekac kursy nie sa az tak nieosiagalne cenowo ....to i by doczytal w umowie oraz mial na 100% dobra prace .Ja pracuje w berlinie mam 1700 ponad i bez wysilku tylko podstawa dogadac sie po niemiecku nie trzeba byc poliglota byle rozumiec,a zdarzalo sie tak ze np fajny brygadzista z zalando Herrn Koni do goscia krzyczy podaj nozyk a on nie wie oco kaman a robi juz z pol roku .....wiec potem sie tak dzieje gdy nauka oporem .mnie tez naprawde nie wchodzil w leb zakuty jezyk ale bylem uparty i dalem rade.

Więcej
2015/07/16 13:16 #22722 przez stefano

sq3jpw napisał: :laugh: :laugh: :laugh: Jak to co mozna powiedziec ponad polowa ludzi tam tak robi,i psuje opinie,natomiast nie rozumie ludzi ktorzy swiadomie podpisuja przeciez umowe wiedza ile beda zarabiac a potem pretensje do swiata jak to zle w tych niemczech.
Osobiscie pracowalem ze swa grupa ponad pol roku przez Accurat Personal i jakos zarabialem ok 1000 i sobie dobrze wspominam wspolprace.dobra praca dla miejscowych jak dla mnie, poniewaz dojazd codzien z Z gory meczy strasznie.Tego co sie tam dzieje nie zmienimy zawsze sie trafi czarna owca . :angry:

to dobrze wspominasz czy męczyło CIę to?

Więcej
2015/07/17 06:31 #22725 przez Niemeicka robota
Czy można porozmawiać na priv. Mój tel 787639298

Więcej
2015/07/17 09:52 #22727 przez sq3jpw
witam no napisalem dwojako przyznaje.bez znakow interpunkcyjnych.prace dobrze wspominam, natomiast dojazdy mnie meczyly codziennie po 400 km. .pozdrawiam

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas