- Otrzymane podziękowania: 0
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
Uczelnie w wiekszych miastach albo posiadają swoje baseny, albo dają możliwość korzystania z "zewnętrznych" obiektów i zajęcia z WF odbywaja się na basenie. Owszem są jakieś tam uczelnie głownie, prywatne w różnych pipidówkach i te nie mają swoich obiektów ale gdy w okolicy jest basen to studenci maja czasami możliwośc z korzystania z niego. Ale idąc dalej Twoim tokiem rozumowania to pokaż mi te wszystkie miasta które mają baseny, że Słubice też muszą go mieć."Uczelnia bez basenu to obciach" - pokaz mi te wszystkie polskie uczelnie, które mają baseny jako zaplecze, no może poza AWF
To juz Twój problem a może mamy jeszcze wybudować DisneyLand, skocznie narciarską lub tor F1 bo komuś się nie chce tracić czasu.... po drugie nie zamierzam tracic czasu na to, zeby jezdzic 80 km w jedną i w drugą stronę na 1 godz. pływania i tracic cały dzien na wyprawę. Policz sobie koszty własne, ciekawe czy dobrze na tym wyjdziesz.
No to Ty konkretnie i rzetelnie uargumentuj skąd Unia bierze pieniąde. Chetnie się dowiem.Każdy potrafi cynicznie odpowiadac, jesli się nie ma konkretnych argumentów(dot. pierwszego zdania).
O Słowiance to akurat nie ja pisałem.Poza tym - sam sobie zaprzeczasz pisząc o Słowiance, ze jest deficytowa następującym zdaniem>cyt."Basen nie musi przynosic zysków, ale nie może przynosić strat (...) nigdy nie powinna powstać". Na tym kończe i pozdrawiam.
mieszkaniec napisał:
Uczelnie w wiekszych miastach albo posiadają swoje baseny, albo dają możliwość korzystania z "zewnętrznych" obiektów i zajęcia z WF odbywaja się na basenie. Owszem są jakieś tam uczelnie głownie, prywatne w różnych pipidówkach i te nie mają swoich obiektów ale gdy w okolicy jest basen to studenci maja czasami możliwośc z korzystania z niego. Ale idąc dalej Twoim tokiem rozumowania to pokaż mi te wszystkie miasta które mają baseny, że Słubice też muszą go mieć."Uczelnia bez basenu to obciach" - pokaz mi te wszystkie polskie uczelnie, które mają baseny jako zaplecze, no może poza AWF
To juz Twój problem a może mamy jeszcze wybudować DisneyLand, skocznie narciarską lub tor F1 bo komuś się nie chce tracić czasu.... po drugie nie zamierzam tracic czasu na to, zeby jezdzic 80 km w jedną i w drugą stronę na 1 godz. pływania i tracic cały dzien na wyprawę. Policz sobie koszty własne, ciekawe czy dobrze na tym wyjdziesz.
Masz we Frankfurcie basen, nie musisz marnować czasu na dojazdy, obecnych kosztów nie znam bo dawno tam nie bywam, ale nie są kosmiczne skoro parę lat temu też nie były.
Za to koszt wyjadzu 4-ro osobowej rodziny, na jakikolwiek basen czy aquapark w okolicy jest pomijalny przy cenach biletów, nie jeżdżę tam codziennie, ale przy okazji wypadu do Gorzowa jest to dodatkowa atrakcja dla dzieci i w sumie tylko dla nich zaliczam basen. Jeszcze bliżej i czasami taniej jest w Eisenhuttenstadt czy Furstenwalde.No to Ty konkretnie i rzetelnie uargumentuj skąd Unia bierze pieniąde. Chetnie się dowiem.Każdy potrafi cynicznie odpowiadac, jesli się nie ma konkretnych argumentów(dot. pierwszego zdania).
O Słowiance to akurat nie ja pisałem.Poza tym - sam sobie zaprzeczasz pisząc o Słowiance, ze jest deficytowa następującym zdaniem>cyt."Basen nie musi przynosic zysków, ale nie może przynosić strat (...) nigdy nie powinna powstać". Na tym kończe i pozdrawiam.
Po za tym nie widzę sprzeczności w tym co pisałem, pomiędzy zyskiem i stratą jest jeszcze trzeci stan - zero.
Jeżeli basen w Słubicach miałby przynosić zyski lub nawet ich brak, ale nie powodowałby strat i gmina nie musiała do niego dopłacać to ja też jestem na tak, ale oprócz wspomnianej wczesniej Słowianki znam kilka innych basenów w paru miastach Polski, które po hucznym otwarciu świecą pustkami i gminy maja problem z ich utrzymaniem. Nie sądzę żeby nagle w Słubicach była to dochodowa inwestycja.
Wymiana opinii taka sobie.
Czyżby ktoś miał nakazane odgórnie pisanie negatywów o basenie?? Bo tak to można odebrać. Poza tym nikt na forach nie pisze takich elaboratów, jak anonimowy "GOŚĆ"