Rękawice ogólnego przeznaczenia

Więcej
2026/08/11 12:30 #38848 przez irlis
Rękawice ogólnego przeznaczenia was created by irlis
Prowadzę mały warsztat i większość prac to standardowe czynności, sortowanie, pakowanie, drobne prace montażowe bez dużego ryzyka skaleczenia czy poparzenia. Zastanawiam się czy do takich zastosowań wystarczą podstawowe rękawice ogólnego przeznaczenia, czy i tak warto zainwestować w coś bardziej specjalistycznego.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2026/08/11 12:45 - 2026/08/26 14:34 #38849 przez madris
Replied by madris on topic Rękawice ogólnego przeznaczenia
Przy pracach o niskim ryzyku, takich jak sortowanie czy proste prace montażowe bez kontaktu z ostrymi krawędziami czy wysoką temperaturą, rękawice ogólnego przeznaczenia w zupełności wystarczają i nie ma potrzeby przepłacać za specjalistyczne parametry ochronne, których i tak nie wykorzystasz w praktyce. Warto jednak zwrócić uwagę na komfort użytkowania i przyczepność, bo nawet przy niższym ryzyku wygodna rękawica ułatwia codzienną pracę i zmniejsza zmęczenie dłoni przy dłuższym użytkowaniu. Dobrze też sprawdzić czy dany model nadaje się do wielokrotnego prania, bo to wpływa na realny koszt eksploatacji w dłuższej perspektywie. Dostępne rękawice ogólnego przeznaczenia znajdziesz na www.js-gloves.pl/produkty/rekawice-ogolnego-przeznaczenia/ .
Ostatnia2026/08/26 14:34 edycja: madris od.

Więcej
2026/09/02 14:35 #38930 przez Garbicz
Replied by Garbicz on topic Rękawice ogólnego przeznaczenia
Idealne rękawice, to takie, w których się pracuje tak wygodnie i precyzyjnie jak bez rękawic. Czym bardziej specjalistyczne, tym bardziej niewygodne. Decydującą rolę odgrywa specjalizacja firmy w rękawicach, a nie specjalizacja rękawic. Ja mam duży ogród i wiele w nim różnych prac, a głównie koszenie ponad dwumetrowych pokrzyw spalinową kosą. Swoje ulubione rękawice kupiłem niedawno w Niemczech chyba w OBI, albo w Hornbach i nie chcę mieć żadnych innych. Kupię takie same i tylko tej firmy ponownie.

gebol.eu/product/master-flex/

Więcej
2026/09/02 15:17 #38933 przez Garbicz
Replied by Garbicz on topic Rękawice ogólnego przeznaczenia
Dziękuję za poruszenie tego tematu. Przypomniał mi, że muszę jechać kupić nowe zapasowe rękawice firmy GEBOL. Są naprawdę wspaniałe. Oczywiście same nic nie robią i pomęczyć się trzeba, ale są wygodne, jakby ich nie było.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas