Najem długoterminowy samochodu opinie

Więcej
2026/03/02 10:54 #38413 przez irlis
Proszę o opinię na temat najmu długoterminowego samochodu. Interesują mnie Wasze doświadczenia, sugestie, opinie na temat róznych firm. Przeglądałem sobie wstępnie niektóre oferty, jeszcze nie zdecydowałem się na samochód ale planuje sobie coś wziąć. Ale obawiam się szczególnie procedury zwrotu. Ze firma będzie naliczała dodatkowe kary za jakieś usterki itp.
Ogółnie nie mam ochoty na zabawę w wykup i sprzedaż. Interesuje mnie wypożyczenie samochodu, którym mogę sobie jeździć na co dzień.
Jak to wygląda w praktyce?????

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2026/03/04 13:16 #38441 przez madris
Replied by madris on topic Najem długoterminowy samochodu opinie
Moim zdaniem chodzi tutaj bardziej o sytuację, w której oddajesz zaniedbane i zdezelowane auto. No i druga strona z tego powodu chce Cię obciążyć. Ogólnie wszystko tutaj zależy od tego, na jaką firmę się decydujesz. Ogólnie na stronie firmy, w której wynajmujesz samochód znajdziesz informację o tym czym jest ponadnormatywne zużycie. Jakie rysy mogą wystapić na aucie, co tolerują a co nie.

Więcej
2026/03/05 14:00 #38443 przez mori
Replied by mori on topic Najem długoterminowy samochodu opinie
Najem jest wygodny. Wszystko jest w jednej racie. W przeciwieństwie do leasingu odpadają opłaty takie jak:
serwis
opony
ubezpieczenie
Masz jedną sumę przez cały okres umowy, nie interesują Cię podwyżki stóp procentowych. Ani inflacja. Nie wiem jakie auto chcesz wziąć ale najem bardziej się opłaca przy lepszych furach. Ogólnie masz stała sume i nie masz niespodzianki typu, ze dzwonisz do swojego ubezpieczyciela po nowe ubezpieczenie a ten twierdzi, ze wzrosło do 15k/rok bo była jakaś kolizja 2 lata temu. I okazuje się, ze opony też są w ch drogie.
No ale wiadomo ile ludzi tyle opinii.

Więcej
2026/03/05 14:28 #38444 przez Bolta
Replied by Bolta on topic Najem długoterminowy samochodu opinie
Ale czy leasing nie lepszy? Ma się potem auto na własność.

Więcej
2026/03/06 09:25 #38445 przez madris
Replied by madris on topic Najem długoterminowy samochodu opinie
Nie każdy ma taka potrzebę.
Sytuacja na rynku w ostatnim czasie sie zmieniła i teraz wykupując samochód z leasingu bywa tak ze mozna go sprzedac w zblizonej cenie do zakupu, ale nadal musisz sie bujać z oglądaczami którzy doczepią sie do wszystkiego.
Nadal dla wielu osób, najem jest wygodniejszą formą użytkowania samochodu.

Więcej
2026/03/06 13:33 #38446 przez irlis
Replied by irlis on topic Najem długoterminowy samochodu opinie
A jak to wypada finansowo w porównaniu do takiego leasingu?

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas