Przeprowadzka z miasta na wieś

Więcej
2026/02/19 11:38 #38363 przez madris
Przeprowadzka z miasta na wieś was created by madris
Mam pytanie do tych, którzy zamienili blok w mieście na dom poza miastem. Jak oceniacie taką zmianę po czasie? Czy konieczność wszędzie jeździć autem jest uciążliwa?

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2026/02/19 13:05 #38364 przez mori
Replied by mori on topic Przeprowadzka z miasta na wieś
Mieszkałam w mieście 10 lat. Ale jestem urodzona na wsi. Wszystko zależy jaka to jest wieś? Ja mam do sklepu 4 km. Ale mi to nie przeszkadza. Oczywiście wszędzie samochodem. Dziecko trzeba zawieźć do szkoły. Pracy w koło domu też jest dużo.ale do miasta bym już nie wróciła.

Więcej
2026/02/19 15:06 #38369 przez Garbicz
Replied by Garbicz on topic Przeprowadzka z miasta na wieś
@mori, trudno zaprzeczyć. Wieś ma swoje uroki. A co mówić, jeżeli dziewczyna zamiast robić sobie paznokcie sama sadzi ulubione rośliny i wie jak powinien wyglądać jej wymarzony ogród. Może nie wszystko, ale rzeczywiście wiele zależy od tego, jaka to jest wieś. Na przykład w Garbiczu czasem można w lesie spotkać i z bliska posłuchać chłopców za których koncerty w dużym mieście tysiące ludzi płacą po kilkadziesiąt euro. 

Więcej
2026/02/19 19:26 #38370 przez Garbicz
Replied by Garbicz on topic Przeprowadzka z miasta na wieś
@mori, być może jednak masz rację? Być może wszystko zależy, jaka to jest wieś? Na przykład w Garbiczu była cała polska Biblioteka Narodowa i Biblioteka Ordynacji Zamojskiej. Sześć wagonów towarowych książek. Starymi rękopisami tyłki w wychodku podcierano. Być może jednak Garbicz jest szczególny? Weźmy dla przykładu ten zespół muzyczny grający w Garbiczu. Wideo z Garbicza ma prawie 20 mln odsłon. Dla porównania wideo z Kolonii ma 5 mln odsłon, a wideo z Berlina ma tylko 3,5 mln odsłon. Garbicz jest chyba jednak szczególny. W każdym razie tym muzykom przyniósł szczęście. 

"Chyba nie pójdę dziś tańczyć.
Chyba dziś już nie wyjdę.
Myślę że dziś zapalę trochę roślin.
I zostanę sam w domu".

Co można robić w mieście?

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas