Szkoda, że list zniknał. Ale trochę rozumiem redakcje. Mogli mieć kłopoty. Dobre chociaż, że kto chciał to przeczytał
Dosadnie napisane ale wszyscy wiemy jakie patologie są w powiecie. te polityczne kuksańce i układziki to już patrzeć nie można.
Ale kij z politykaą. ważni są zwykle ludzie. Zobaczie jak działa wydział komunikacji. Ide rano o 7 po numerek. Przede mną stoi były pracownik tego wydziału i od swojej byłej koleżanki bierze jakieś 5 numerków. Ma odchodzić, ale staje i mówi daj mi jeszcze jeden na zapas. Ludzie za nim już zagotowani ktoś się odzywa głośno. Przychodzi moja kolej dostaje numerek 24. To o której mam przyjechać pytam. Około 11 powinno być dobrze słyszę. Ok, zrywam się z roboty szef już spode łba patrzy i jadę dla pewności o 10.30 Jak się pewnie domyślacie jest za poźno, na tablicy nr 26.
Sory panie Jablonski ale jak mówił pana kolega z partii pan sienkiewicz powiat pod pana rządami działa tylko teoretycznie, bo ludziom takie systemy nie slużą. Pan szukasz wielkich projektow a na poczatek zrob coś żeby normlanie korzystać z takiego wydziału. Na początek proponuje 1 numerek 1 osoba i tyle.
I zeby było jasne. mnie to wali kto bedzie starostą. Może być Jabol może być inny kosmita polityk. Aby tylko to wszystko dobrze działało to się dla nas liczy. nie wasze rozgrywki.
Dziekuje za glos. prosze nie usuwać