"Park nenufarów"

Więcej
2018/04/03 20:15 - 2018/04/03 20:36 #32576 przez Pirlo
"Park nenufarów" was created by Pirlo
Nie dalej, jak półtora roku temu jednym z poruszanych tematów było to, jak zagospodarować słubickie parki... Padła zaskakująca propozycja: przy ulicy Kupieckiej miał powstać park nenufarów !

Tak, tak- nenufarów !

Autorskie wizje dwóch projektantów, którzy specjalnie przyjechali do SMOKA podobno oczarowały naszego budowniczego wież. Ale cóż to były za wizje ? Panie Kochany ! Miała być istna Hameryka ! Ogrody, wodospady, samopoziomujące się bagna i ...nenufary ! Jednym słowem - kosmos ;)

Minęło półtora roku i trzeba przyznać, że czasu chyba nie zmarnowano. Na miejscu gdzie wcześniej błąkały się łabędzie powstał przecież nowoczesny pawilon- zaprawdę godny parku nenufarów ! To jednak nie koniec - praca dalej wre o czym świadczyć może poniższa fotografia.

Wszystko wskazuje zatem, że już niedługo Słubice staną się drugim Poczdamem ze swoim parkiem Sanssouci. BA ! Jestem wręcz przekonany, że wieża Kleista i nenufary przyćmią osiągnięcia architektów i projektantów z czasów Fryderyka Wielkiego. :evil:

Załączniki:
Ostatnia2018/04/03 20:36 edycja: Pirlo od.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

• Mustafa
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2018/04/03 20:41 - 2018/04/03 20:53 #32577 przez Mustafa
Replied by Mustafa on topic Odp: "Park nenufarów"
@Pirlo. Kradniesz moje tematy :angry:
Ten budynek, który tam powstaje to nie jest jakiś tam sklep z fajami. Sam widziałem inspirację zagospodarowania tego miejsca. Powstaje budynek podobny do Brooklyn Botanic Garden.
www.archdaily.com/235079/brooklyn-botani...-opens-to-the-public
Ostatnia2018/04/03 20:53 edycja: Mustafa od.

Więcej
2018/04/03 21:34 #32578 przez Pirlo
Replied by Pirlo on topic Odp: "Park nenufarów"
No przecież napisałem, że miała być Hameryka :laugh:

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas