- Otrzymane podziękowania: 38
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
jurand napisał: . nie ja decuduje o wieży, nie ja to buduje i nie ja to sponosoruję ( nawet z podatków się nie dokładam bo odprowadzam je z żoną w de). A w tej budowli widzę same plusy. Wole taką wieże niż jak za PRL. koszty utrzymania? a co tam może sie psuć? pewnie raz na jakiś czas jakaś konserwacja, i tyle.
Czy każdy podatnik powinien mieć jeden głos, czy może głosy przydzielać w zależności od wysokości podatków jakie płaci. Jak przeprowadzić takie głosowanie, od jakiej frekwencji będzie ważne. Nie jesteśmy w Szwajcarii . Wybrałeś radnego i to on decyduje w imieniu swoich wybirców. Nie podobają ci się dezycję radnego, następnym razem wybierz innego. Ale rymPiwosz napisał: "no to teraz z niecierpliwością czekamy na pierwszą łopatę wbitą w ziemię oby budowanie poszło szybciej niż planowanie i pozyskiwanie środków:)"
jurand napisał: . nie ja decuduje o wieży, nie ja to buduje i nie ja to sponosoruję ( nawet z podatków się nie dokładam bo odprowadzam je z żoną w de). A w tej budowli widzę same plusy. Wole taką wieże niż jak za PRL. koszty utrzymania? a co tam może sie psuć? pewnie raz na jakiś czas jakaś konserwacja, i tyle.
Wybacz, ale to powinni podatnicy i mieszkańcy Słubic o tym zadecydować.
I co teraz mamy o wszystkim decydować w referendum. Czy sprzeciw np . 1000 osób może być powodem do zmiany podjętych decyzji. Pirlo czy jest chciaż 1000 osób przeciwnych wieży. A to i tak mało bo przeciwko powinna być chociaż połowa , czyli tak z 6 tysPirlo napisał: Ibaczyńska- "Jestem zwolennikiem demokracji szwajcarskiej" powiedział w bodaj pierwszym wywiadzie po obraniu go na burmistrza w roku 2010 Tomasz Ciszewicz
Od 5:20-
"Wsłuchując się w potrzeby mieszkańców" powiedział Ciszewicz w spocie wyborczym w 2014 roku.- Od 0:57
Pytanie- jak wiele te slogany mają wspólnego z rzeczywistością ? Zwłaszcza w kontekście idiotycznego pomysłu wieży "klepsydry" kleista. Rozumiem, że gdzieś przegapiłem ten etap "demokracji szwajcarskiej" ?
Pirlo napisał: , ale w pobliżu pewnie ktoś się będzie mógł "zainstalować".