- Otrzymane podziękowania: 8
dawidooo napisał: Za 2014 jakie ma zadłużenie.
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
No ja na Twoją pamięć nic nie poradzę.dawidooo napisał: Nie pamiętam aby coś było niezgodnie z prawem w sprawie sec, zec, osiedla świerkowego czy scwi.
To że akurat ktoś, coś sobie na forum może pozmyślać, to mnie akurat najmniej dziwi.To że ktoś napisze coś na forum , nie znaczy że zaraz jest to prawda.
Który nic nie powie o rozliczeniach między SOSIRem a najemcami/kupcami bud.A co do rozliczenia bazaru to jeszcze mi się przypomniało że sosir to sp. zo.o., i co rok składa bilans do KRS.
Z tego co zrozumiałem z artykułu, to pozostałe 121 bud jest pustych, wychodzi więc, że to wszyscy tam handlujący.Znalazł 3 niezadowolonych na 124 budy i sieje zament.
dawidooo napisał: Ktoś tu chyba nie umie czytać ze zrozumieniem. Sami bazarowicze mówią że bud otwartych jest około 40. Nie wiem jak im wyszło że wpłacili 10 baniek. Wpłacali po 45 tysięcy netto. 126 bud minus 20 które zostawił sobie sosir czyli 106 bud x45 tys= 4770 tys, netto. 4,5 bańki wzięła Skanska reszta poszła na prace projektowe inspektora nadzoru kierownika, przyłacza itp. Takie rozliczenie wystarczy czy będziemy szukać jakiś groszy. Ja tu nie widzę żeby ktoś kiwnął bazarowiczów.
Cicho!kaczka napisał: Wszystko fajnie. Super to policzyłeś
Tylko kto zapłacił za te 20 bud co zostawił sobie SOSiR ?
asystentka prezesa napisał: Jeżeli umawiam się, że wybuduję komuś dom za 700 tys. Ten ktoś wyraża na to ZGODĘ, a następnie ja buduję za 500 tyś i pozostałe 200 przeznaczam na zakup swojego mieszkania, to gdzie tu oszustwo?
No to tylko jeszcze pochwal się ile z tego skutecznego biznesu wpłynęło dywidendy do gminnej kasy.asystentka prezesa napisał: Na tym chyba polega skuteczne prowadzenie biznesu. Jak dbam o swój interes a kontrahent powinien troszczyć się o własny.
asystentka prezesa napisał: @kaczka
Jeśli szanowna Kaczko zgodzisz się na tak kretyńskie warunki to już Twój problem. Widać możliwość użytkowania domu w danym miejscu nieodpłatnie przez 10 lat oceniłeś jako opłacalne ryzyko gospodarcze.
Tutaj pełna zgoda. Jeżeli handlowcy zapłacili za np. 30 metrów (i zagwarantowali to sobie w umowie, w co wątpię)
Bogusław Dyba napisał: Szanowna Kaczko. Szybka zmieniasz zdanie ale deszcz przestała już padać !