Słubicka biblioteka inspiruje nie tylko literacko, ale też kulinarnie. W letnie, czerwcowe popołudnie odbyło się ostatnie przed wakacjami spotkanie uczestników Dyskusyjnego Klubu Książki i Kulinarnych Czwartków. Co tym razem pojawiło się na talerzach?
Niemalże co miesiąc w słubickiej bibliotece spotykali się sympatycy dwóch klubów: Dyskusyjnego Klubu Książki i Kulinarnych Czwartków. Ci pierwsi rozmawiali o ciekawych książkach. Drudzy dzielili się przepisami na dania ze szpinakiem, szarlotki, makowce czy sałatki. Spotkania mają swoich stałych uczestników, ale przyjść może na nie każdy, kto lubi czytać książki czy próbować nowych potraw.
21 czerwca klubowicze spotkali się ostatni raz przed wakacyjną przerwą. Na stole pojawiły się przysmaki samodzielnie przygotowane przez uczestniczki spotkania, między innymi zielone, pełne witamin sałatki, domowy pasztet i ogórki kiszone, a na deser rewelacyjne ciasto marchewkowe oraz lody z truskawkami z domowego ogródka.
Uczestnicy podsumowali cykl dotychczasowych spotkań i zaplanowali kolejne działania po wakacjach. Na dalszy ciąg spotkań z literaturą i kulinariami zapraszają już od września.