Jak będą wyglądać zajęcia?
W każdej gminie na terenie powiatu słubickiego najpierw odbędą się warsztaty teoretyczne prowadzone przez ekspertów marki "Zdrowe". Tematyka będzie dotyczyć żywienia w poszczególnych jednostkach chorobowych. W każdej gminie odbędzie się 6 godzin wykładowych, podzielonych na dwa bloki tematyczne, każdy po 3 godziny.
BLOK 1
- Żywienie u osób chorych na nadciśnienie
- Żywienie u osób chorych na hipercholesterolemię i triglicerlemię
- Żywienie u osób chorych na miażdżycę
- Podstawy zdrowego żywienia u osoby zdrowej – profilaktyka chorób układu krążenia
- Żywienie u osób chorych na cukrzycę
- Żywienie u osób z zaburzeniem mikroflory jelitowej
- 20.03.2017, godz. 16:30-19:30, Górzyca, Gminny Ośrodek Kultury, zajęcia prowadzi Agata Piekarska
- 21.03.2017, godz. 16:30-19:30, Rzepin, Liceum Ogólnokształcące (sala 101), zajęcia prowadzi Magdalena Cieślak
- 22.03.2017, godz 16:30-19:30, Cybinka, Miejsko-Gminny Ośrodek, zajęcia prowadzi Agata Piekarska
- 23.03.2017, godz 16:30-19:30, Ośno Lubuskie, Miejski Dom Kultury, zajęcia prowadzi Anna Pachciarek
- 23.03.2017, godz 16:30-19:30, Słubice, Collegium Polonicum (sala nr 20), zajęcia prowadzi Magdalena Cieślak
- 24.03.2017, godz 16:30-19:30, Górzyca, Gminny Ośrodek Kultury, zajęcia prowadzi Anna Pachciarek
- 27.03.2017, godz. 16:30-19:30, Ośno Lubuskie, Miejski Dom Kultury, zajęcia prowadzi Agata Piekarska
- 28.03.2017, godz. 16:30-19:30, Cybinka Miejsko-Gminny Ośrodek Kultury, zajęcia prowadzi Anna Pachciarek
- 29.03.2017, godz. 16:30-19:30, Rzepin, Liceum Ogólnokształcące (sala 101), zajęcia prowadzi Anna Pachciarek
- 30.03.2017, godz. 16:30-19:30, Słubice, Collegium Polonicum (sala nr 20), Magdalena Cieślak
Po zakończeniu części teoretycznej, która potrwa do końca marca, odbędą się praktyczne zajęcia z gotowania. Zainteresowane osoby będą mogły dowiedzieć się jak samodzielnie przygotować zdrowe i wartościowe posiłki. Szczegółowy plan tych zajęć poznamy już wkrótce.
Kontakt i zgłoszenia
Magdalena Cieślak, 796 422 416, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
---
Zajęcia organizowane w ramach Szkoły Żywienia realizowane są przez firmę Tervis Magdalena Cieślak na zlecenie Powiatu Słubickiego, w ramach projektu „Profilaktyka chorób układu krążenia i promocja zdrowego stylu życia w powiecie słubickim”.