Naszemu czytelnikowi skradziono rower. Jeśli ktoś wie, widział lub słyszał, prosimy o pomoc i kontakt. Mamy nr telefonu do właściciela roweru. Poniżej informacja w sprawie kradzieży.
W dniu wczorajszym 09.11.2021 skradziony został mój rower marki Kross, gravel Esker 6.0. Rower czarny/połysk, koła 28”, na ramie szare/srebrne napisy Kross - Esker 6.0. Opony po bokach w kolorze beżowym. Na felgach widoczne napisy DT SWISS R500db. Rower jest znacznej wartości (7000 zł). Posiadam dokumenty zakupu oraz wszystkie dokumenty do roweru w razie potrzeby udowodnienia własności.
Rower skradziono o godzinie 20:16 sprzed sklepu Intermarche na ulicy Kościuszki 21 w Słubicach. Kamery monitoringu zarejestrowały zdarzenie, na którym widać złodzieja w momencie obserwacji roweru oraz w momencie kradzieży i ucieczki. Rower był przypięty do stojaka przed sklepem w prawidłowy sposób lecz nie było to dla złodzieja problemem.
Sprawę zgłosiłem na Policję. Złożyłem zeznania na posterunku przy ul. Kazimierza Wielkiego 1 w Słubicach. Tam też można zgłaszać wszelkie poszlaki czy informacje jeśli ktoś widział złodzieja bądź skradziony rower.
Od siebie mogę przekazać, że jeśli rower się znajdzie przewiduję nagrodę pieniężną w wysokości 700 zł (10% wartości). Jeśli złodziej się zreflektuje i zechce oddać rower to również może go zostawić przed w/w komisariatem. Jeśli rower będzie w nienaruszonym stanie to wycofam wszelkie roszczenia.
Rower będzie trudno sprzedać nawet na części, gdyż w dobie kryzysu i braku części jak i samych rowerów, jest to na chwilę obecną rarytas. W Polsce jest ich mniej niż 50 sztuk (sprzedanych). Części są również rzadko dostępne więc nie trudno będzie namierzyć je na aukcjach.
Jeśli mogę prosić o nagłośnienie sprawy to będę wdzięczny. Zawsze jest szansa na sukces.
Poniżej przesyłam zdjęcia roweru oraz link do specyfikacji.
kross.eu/pl/rowery/szosowe/gravel/esker-6-0-czarny-szary-polysk