Mariusz Dubacki napisał: Odpowiadając moim wiernym adwersarzom, informuję moi drodzy, że jestem członkiem spółdzielni a z przewodniczenie obradom moje członkostwo w Nowoczesnej nie ma nic wspólnego.
No jak to nie? W pierwszym artykule o odwołaniu RN nie w ma wzmianki, że jest Pan członkiem spółdzielni, za to jest wyeksponowany fakt, że jest Pan szefem partii w powiecie:
"Ogłoszenie wyników cała sala przyjęła z dużym aplauzem. - To jeszcze nie koniec. Teraz czas na prokuraturę i sądy – skomentował sytuację Mariusz Dubacki, szef Nowoczesnej w powiecie słubickim, który prowadził zebranie." Jak do tej pory nikt tego nie sprostował.
Pisze Pan swój felieton i w nim też nie ma wzmianki o Pańskim członkostwie w spółdzielni, za to w stopce powiela się informacja o Nowoczesnej. Trzeba się zdecydować, czy komentuje Pan sytuację w Spółdzielni jako jej członek czy przedstawiciel jakiejś partii.
Tak się składa, że na przewodniczącego zebrania zgłoszono dwie kandydatury. Członka PiSu i Nowoczesnej. Przepraszam @burmiszcz, że dostałem 99% głosów i sprawiłem Ci tym przykrość.
Zwisa mi i powiewa ileś dostał Pan głosów, pytanie czy przynależność do partii powinno mieć znaczenie dla funkcjonowania Spółdzielni? Bo jak widzę ma olbrzymie. A może te 99%, to taki przedsmak do potencjalnego prezesowania w Spółdzielni?
Pewnie w imieniu Nowoczesnej powinienem przeprosić za to, że członkowie PiSu zdominowali RN i doprowadzili do tej całej sytuacji. Na koniec zaskoczę Cię @burmiszcz...Nowoczesna nie tylko nie ma zamiaru typować nikogo na prezesa spółdzielni.
A oni ją zdominowali w zeszłym miesiącu, że dopiero teraz Pan się obudził? Bo wcześniej jakoś Pan na tę Radę Nadzorczą nie narzekał.
Tak się składa, że dotychczasowy prezes Artur Smoleński to członek Nowoczesnej
A to nie ma za bardzo czym się chwalić, bo wychodzi na to, że dopóki w Radzie Nadzorczej Spółdzielni był PiS a prezesem był ktoś od NAS, to wszystko było OK, teraz nagle, to komuś przeszkadza.
Nadal Pan uważa, że Pańskie członkostwo w Spółdzielni i przewodniczenie zebrani oraz członkostwo Nowoczesnej nie mają nic wspólnego?
Ciekawe czy inni też podzielają Pańskie zdanie?