wolanin napisał:Pewnie takie "patałachy" jak Turnau to się nie znają, bo co oni tam mogą wiedzieć, klikają w te klawisze, piszą tylko nutki, i na pewno Pilarski tak im naściemniał, że teraz myślą, że jest fajny.
No to co pan Turanu może wiedzieć o Słubicach?
Leczył się w naszym szpitalu?
Jego dzieci[nawet nie wiem czy ma] uczą się w naszych wspaniałych szkołach, jest za ich likwidacją czy łączeniem?
Był klientem wydziału komunikacji lub nadzoru budowlanego?
A może ma jakieś zdanie na temat słubickiego PUP-u?
Od teraz jest twarzą tej kampanii, dobrze żeby orientował się co w naszym powiecie się dzieje, ale czy wie?
Gdyby spot dotyczył osoby kandydującej w Krakowie, to OK.
Ale jak dla mnie, w tej konkretnej sprawie, pan Turnau jest mało wiarygodny.
A fajny nie jest, bo przecież jak można było do Domu Kultury kupić porządny fortepian (powinien być syntezator Casio za 200zł), wyremontować cały ośrodek (przecież tyle osób nie ma pracy, a tu sobie remonty urządzają urzędasy jedne), zrobić tyle stojących na wysokim poziomie koncertów (po co to komu, słubiczanie potrzebują tylko browara i dobrej dyskoteki), wybudować nowe studio muzyczne umożliwiające nagrywanie na krajowym poziomie lokalnym artystom (mogą przecież dalej nagrywać w domu na komputerze), po co ściągnął kupe kasy z Unii na różne projekty (przecież można tylko rączkę wyciągać do budżetu i mieć święty spokój).
Fajnie to się wydaje nie swoje pieniądze.
Kiedy w końcu ludzie zrozumieją, że pieniądze z UE nie są za darmo, spłacamy te wszystkie projekty i będą je spłacać jeszcze nasze wnuki. Choć trzeba przyznać, że na te fundusze to się wszyscy rzucają, i z lewa i z prawa, więc to nie tylko problem pana Pilarskiego.
Remont SMOK-a po części okazał się klapą.
Pamiętam też ten fortepian, zdaje się klasy mistrzowskiej.
Słyszał ktoś o jakimś wirtuozie ze Słubic?
Bo to że od czasu do czasu odbędzie się na nim koncert jakiejś gwiazdy, może i pana Turanua, to nie usprawiedliwia w/g mnie aż takiego wydatku.
Nie wmówisz mi też, że uczą się na nim grać uczniowie naszej szkoły muzycznej.
I jeszcze na dodatek tak umie ładnie grać i śmie komponować piosenki, co on sobie myśli, fuj.
No jak nic tylko na radnego się nadaje.