ru-dy 8gb ram zalecane, tylko do neta biura :lol:
widzę naprawdę znasz się na rzeczy, po co tyle pamięci? po to żeby co najmniej połowa nie była wykorzystywana? inna rzecz jeśli wybrany model ma już taka pamięć i jesteśmy nim zainteresowanie, ale żeby 8gb ram-u do internetu i do niczego wymagającego?
Znawca :laugh:
masz tutaj obecna gazetkę promocyjna:
www.mediaexpert.pl/gazetka-promocyjna/
i teraz tak do wyboru masz :
www.mediaexpert.pl/katalog/slug/gazetka,24221.html
TOSHIBA Satellite L870-17C cena 2180 dość dużo, teraz trochę o parametrach
matryca 17 cali, jest dość duża, procesor, karta graficzna dość wydajne, moim zdaniem jak na twoje potrzeby to nawet za duzo
kolejna propozycja z gazetki promocyjnej to
www.mediaexpert.pl/katalog/slug/gazetka,28682.html
ACER Aspire E1-571G-33116G75Mnks cena 1920 zl
jeśli chodzi o parametry to 15.6 cali mniejsza niż poprzednia propozycja, parametry oceniam tak jak wyżej. jak dla mnie matryca czyli ekran powinien być lepszy, tzn chodzi o powłokę, jest tu matryca błyszcząca czyli odbija światło słoneczne, korzystanie na dworze nie będzie łatwe jak iw domu gdy będzie stał w miejscu gdzie będzie padać światło słoneczne, kiepska widoczność, szukał bym z matryca matowa, ona tak nie odbija...
kolejna propozycja to
www.mediaexpert.pl/katalog/slug/gazetka,25467.html
HP Compaq Presario CQ58-315SW cena 1280 zl jeśli chodzi o parametry to ten wypada najgorzej z tych które przedstawiłem aczkolwiek ty nie wymaga szczególnej wiele, dla twoich zastosowań wystarczy, jeśli chodzi o parametry to ma tylko jedno rdzeniowy procesor, mały dysk tylko 320 gb, matryca 15.6 całą, jak dla mnie zero szału ale cena przystepna...
kolejny to
www.mediaexpert.pl/katalog/slug/gazetka,28435.html
HP Pavilion Sleekbook 15-110sw cena 1590zl
niestety ten model też posiada matrycę błyszcząca, jeśli chodzi o parametry to a dla ciebie wystarczające,
reszta notebooków to już kwota ponad 2500 zł (te z gazetki) dodam że wszystkie notebooki posiadają system Windows 8, jak dla mnie u osób które znam to system nie dla mnie, lepszy jest win 7 ale to moja ocena, opisy i prezentacje zrobiłem na szybko, nie mam teraz za bardzo czasu... ważna też jest bateria,temperatury, głośność chłodzenia, porty USB czy ma 3.0 itp o których nie pisałem z braku czasu.. jeśli pójdziesz do media expertu to ci obsługa pomoże w wyborze, yto tyle ode mnie, ja bym dla ciebie wybrał tego ostatniego HP Pavilion Sleekbook za 1590 jedyny minus to ta matryca błyszcząca.. ale idzie się przyzwyczaić, sam posiadam taka, do użytku w domu jest ok.. wybór należy do ciebie to tylko moje sugestie.