brak słów

Więcej
2011/03/10 20:18 #8394 przez cycu
brak słów was created by cycu
nie wiem czy znacie słubicką firmę .primex.która przyjmuje ludzi "na czarno", obiecuje złote góry i jest nie wypłacalna? co myślicie o takich pracodawcach ?czy są na takich paragrafy?

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2011/03/10 21:02 #8395 przez jurand
Replied by jurand on topic O:brak słów
Oczywiście że są paragrafy! Ale najpierw zawiadomiłbym Państwową Inspekcję Handlową, Państwową Inspekcję Pracy, jeśli się da to sanepid...i heja z koksem! Koniec z bezprawiem! nie można dłużej wierzyć że lepsza praca na czarno niż żadna. Ludzie dużo tracą pracując na czarno...ja rozumiem że jest ciężko z zawarciem umowy..ale nie dajmy odbierać sobie należnych nam świadczeń!

A firmy nie znam. Czym się zajmują? Ilu ludzi " zatrudniają "?

Więcej
2011/03/10 22:07 #8397 przez cycu
Replied by cycu on topic O:brak słów
ta firma zajmuje sie budowlankom nie wiem ilu tam morze w tej chwili morze pracować.

Więcej
2011/03/11 20:37 #8403 przez apb38
Replied by apb38 on topic O:brak słów
Znam firmę,pracowałem tam wszystko to prawda,robisz robotę a póżniej szef Ci mówi że była hu..........o wykonana on też nic nie dostał i jeszcze go sądem straszyli :) to ty też nic nie dostaniesz ale sam żyje jak pączek w maśle.Podpowiedzcie mi proszę jak odzyskać pieniądze od takiego człowieka.

Więcej
2011/03/11 22:29 #8404 przez jurand
Replied by jurand on topic O:brak słów
ja proponuję dobrego adwokata i pozew zbiorowy do sądu pracy. nie dostaliście umowy- a pewnie o nią zabiegaliście, być może pracodawca przekonywał że w trakcie pracy takową z wami podpisze...i temat sioe pewnie przeciągał i on jej nie podpisał...praca wykonana, nie rozliczona...jednym słowem zostaliście oszukani...jednym słowem SĄD!

Więcej
2011/03/12 15:45 #8409 przez mp3000
Replied by mp3000 on topic O:brak słów
a kto jest włascicielem owej fitrmy?

Więcej
2011/03/12 19:53 #8410 przez cycu
Replied by cycu on topic O:brak słów
nie wiem czy moge ujawnic jego nazwisko

Więcej
2011/03/12 20:26 #8411 przez dżozef
Replied by dżozef on topic O:brak słów
Nazwisko właściciela firmy nie jest tajemnicą. Jest dostępne publicznie z poziomu wyszukiwarek internetowych, gdy szuka się firmy PRIMEX. Wystarczy zapytać wujka google i wszystko jasne B)

www.google.pl/webhp?hl=pl#hl=pl&biw=1440...=&fp=38014e658f9bfa5

Osobiście jestem przeciwny załatwianiu takich spraw w internecie, ale jeśli macie dowody na przedstawiane tu tezy, to sprawa jest warta nagłośnienia. Idźcie z tym do prokuratury albo inspekcji pracy.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas