Zakaz wjazdu wózkami

Więcej
2010/11/23 10:59 #7259 przez yju
Zakaz wjazdu wózkami was created by yju
Napiszcie mi proszę co sądzicie i zakazie wjazdu wózkiem dziecięcym do sklepów. Byłam świadkiem jak Pani kierownik w Textil Market poprosiła pewną mamę o pozostawienie przed sklepem wózka z dzieckiem :( . Moim zdaniem żadna normalna mama tego nie zrobi. Osobiście omijam takie sklepy z daleka. Jestem ciekawa czy faktycznie tylko mnie to razi i tylko mnie się to nie podoba?

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2010/11/23 12:27 #7260 przez mad20
Replied by mad20 on topic O:Zakaz wjazdu wózkami
Kazdy ma prawo dokonywac selekcji klienteli jeżeli w textil.. mamusie z wózkami nie są klientami to należy to zrouzmiec i wybrac się do innego sklepu :)

Więcej
2010/11/23 13:19 #7261 przez qqłka
Replied by qqłka on topic O:Zakaz wjazdu wózkami
Trzeba przede wszystkim spytać panią kierownik czy przeszkadza jej sam wózek czy dziecko w tym wózku?
Jeżeli to pierwsze, to zadajemy drugie pytanie pomocnicze, czy niepełnosprawny na wózku, też nie może wjechać?
No i tu pani kierownik ma problem, bo albo jej wózki tak na prawdę nie przeszkadzają, albo dyskryminuje niepełnosprawnych, a tego to nawet nasza konstytucja zabrania.

Więcej
2010/11/23 13:26 #7262 przez eko liko
Replied by eko liko on topic O:Zakaz wjazdu wózkami
Bywają sklepy które nie są przystosowane do tego aby było można jeździć w nich wózkami np.wąskie uliczki,niskie półki... Znam przypadki w których matka czytała opakowanie a drugą ręką trzymała wózek pchając go do przodu i z powrotem aby dziecku było fajnie a w momencie zwalenia czegoś twierdziła,że gdyby wszystko prawidłowo stało to nic by nie spadło...Jeśli chodzi o wybór klienta oraz o kwestie bezpieczeństwa to są również sklepy a raczej hurtownie które zastrzegają sobie aby dzieci nawet pod opieką dorosłych nie wchodziły do nich ( np.Makro-ze względu na wózki widłowe).Z resztą jeśli ktoś nie ma jak zostawić dziecka w domu i udać się na spokojne zakupy to polecam zakupy przez internet a z resztą jest w Słubicach Fun Park więc tam można podrzucić malucha i udać się na zakupy.

Więcej
2010/11/23 13:50 #7263 przez yju
Replied by yju on topic O:Zakaz wjazdu wózkami
Fan Park, wszystko pięknie tylko po pierwsze tam nie zostawi się dziecka bez opieki, po drugie co z niemowlakami, po trzecie, jak to się ma do tego, że jest to sklep z ciuchami itp dla dzieci. Wytłumaczcie mi to proszę bo nie jestem w stanie tego zrozumieć. Kiedyś można było wjechać z pociechą a teraz nie. To już takie Pepco jest bardziej liberalne pod tym względem, a jest tam mniej miejsca.

Więcej
2010/11/23 15:06 #7265 przez eko liko
Replied by eko liko on topic O:Zakaz wjazdu wózkami
...Może w tym sklepie mają takie samo podejście jak w Roosmann w którym boją się,że "podstępne" matki będą chować rzeczy do wózków( ten wątek odnośnie Roosmann był już poruszony)

Więcej
2010/11/25 23:45 #7295 przez Dalmatynka
Replied by Dalmatynka on topic O:Zakaz wjazdu wózkami
eko liko napisał:

Z resztą jeśli ktoś nie ma jak zostawić dziecka w domu i udać się na spokojne zakupy to polecam zakupy przez internet a z resztą jest w Słubicach Fun Park więc tam można podrzucić malucha i udać się na zakupy.

Wszystko fajnie ale co jesli idzie sie do sklepu po to wlasnie zeby dla tego maluszka cos kupic wiec jak kupic dla maluszka bez maluszka ??? przez internet nie wszystko mozna kupic bo nie wszystko mozna dotknac i zobaczyc jaki dany towar naprawde jest a w fun park trzeba pozostac z maluszkiem wiec cos nie gra w tym co napisales / as ...

Więcej
2010/12/25 22:35 #7455 przez wojti149
Replied by wojti149 on topic O: Zakaz wjazdu wózkami
niech zrobią parking strzeżony dla wózków przed wejściem do sklepu
:) albo może jeszcze wpadną na pomysł i nie beda ciemnoskórych wpuszczać do sklepu:)

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas