- Otrzymane podziękowania: 0
Bandytyzm antyzwierzęcy w Słubicach
- SMJJ
- Autor
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Less Więcej
2026/08/19 10:29 #38870 przez SMJJ
Bandytyzm antyzwierzęcy w Słubicach was created by SMJJ
Dzisiaj ok godziny 10,00 byłem świadkiem szokującego zdarzenia - jadąc do centrum ulicą Wojska Polskiego, przy skrzyżowaniu z Chrobrego, zauważyłem młodego , ok 20-25 lat , człowieka prowadzącego małego psa. Wygląd zwyczajny - szczupły , wzrost poniżej 180cm , niebieska koszulka, dżinsy , ostrzyżony na zero - z jego postaci aż biła wściekłość i nienawiść do tego psa - najwyraźniej pies nie potrafił spełnić życzeń właściciela a ten nie potrafił nad własnymi emocjami zapanować. To co zauważyłem to było szarpanie za smycz, kopanie, w końcu wyrwanie psa na ręce w górę i parę metrów niesienia przy ciagłym mamrotaniu czegoś z wyraźną nienawiścią do tego psa. Pies był wyraźnie przerażony i widać było , że z przymkniętymi oczami oczekiwał na jakąś karę . I rzeczywiście - wierzyć własnym oczom nie chciałem ale właściciel w pewnym momencie uderzył psa w głowę otwartą dłonia ze dwa razy a potem dwu albo trzykrotnie pięścią , z całej siły , w okolice barku. W tym momencie nie wytrzymałem , otworzyłem drzwi samochodu i zacząłem krzyczeć na niego żeby natychmiast przestał - zaskoczony , chyba tym, że ktoś to zauważył , postawił psa na ziemi i zaczął iść z nim w kierunku skrzyżowania z ul.Piłsudskiego. Pech że nie mogłem wysiąść bo za mną jechało kilka wozów , a może i szczęście bo nie wiem czym by się to skończyło -ale na pewno są ludzie, którzy to widzieli a może nawet mają to zdarzenie nagrane na kamerze. Mój apel - sprawdźcie, proszę czy coś takiego się u kogoś nie nagrało i dajcie znać na policję bo przyszłość tego psa maluje się w czarnych barwach - mam nadzieję że zwierzę wciąż żyje i że jego życiu i zdrowiu nie zagraża większe niebezpieczeństwo. I na koniec - nikt oprócz mnie nie zareagował - czy naprawdę słubickie społeczeństwo to zamknięta na własne interesy , samolubna , dziadowska i nieczuła grupa egoistów posklejana przypadkowo z chamów i wieśniaków poprzebieranych za wielkopańskich wielmożów?!!! Mam nadzieję że nie...
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
Copyright © 2026 Słubice24.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.